Útfelújítások

2022.04.10. 19:00

A Hegyközben tovább újulnak az utak

Folytatódnak a régóta várt útfelújítások Zemplénben.

Bódisz Attila

Forrás: Bódisz Attila

Márciusban a kivitelező elkezdte a Mikóháza és Pálháza közötti, az előző években meglehetősen tönkrement útszakasz felújítását is – tájékoztatta az Északot dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. 

 

A honatya elmondta: a helybeliek régóta várnak erre a beruházásra, és most lehetőség nyílt arra, hogy ez teljesüljön. Amikor az időjárás megengedte, a kivitelezési munkák azonnal elkezdődtek – tette hozzá a képviselő. Megjegyezte: a most zajló beruházás után a munka a Telkibánya felé vezető útszakaszon folytatódik. 

 

Dr. Hörcsik Richárd kiemelte: a hegyközi útfelújítások amellett, hogy a helybeliek utazási komfortját javítják, jelentősen hozzájárulnak a turizmus fejlődéséhez is. Emlékeztetett rá, hogy a térségben jelentős idegenforgalmi célpontok vannak, amelyek egyre több látogatót vonzanak. 

 

Példaként említette a füzéri várat, amelynek látogatottsága az elmúlt években a többszörösére emelkedett. Ugyancsak utalt a tavaly megnyílt füzérradványi Károlyi-kastélyra is, a gyönyörű épületegyüttes iránt az elejétől komoly az érdeklődés. Hozzáfűzte: Telkibánya szintén kiemelt turisztikai célpont, a településen található szálláshelyek jelentős vendégéjszakaszámot generálnak minden esztendőben. A kastélyok és várak mellett nagy vonzerőt jelent a táj szépsége és a természeti környezet varázsa – emelte ki dr. Hörcsik Richárd.

 

(A borítóképen: Dr. Hörcsik Richárd megtekintette a munkálatokat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában