Közgyűlés

2022.04.07. 09:25

8 milliárd forint volt a tét a rendkívüli közgyűlésen Miskolcon

A miskolci közgyűlés 28 tagja közül 25 volt jelen a csütörtöki rendkívüli ülésen.

10:53

 

A képviselők zárt ülésen - hosszasan - tárgyaltak a Miskolc Holding Zrt. 8 milliárd forint értékű, 10 év futamidőre felveendő beruházási hiteléről, amelyhez biztosítékokat kellett vállalnia a cég tulajdonosának, a miskolci önkormányzatnak. Ugyancsak a tárt ülés témája volt a hagyományosan május 11-én, a város napján átadandó kitüntető címek és díjak – köztük a díszpolgári cím odaítélése is.

A zárt ülést követően a képviselők szavaztak a nyílt ülésen tárgyaltakról. Valamennyi előterjesztés megkapta a szükséges igen szavazatot.

A rendkívüli közgyűlés befejezte munkáját.

 

 

 

9:43

1. Javaslat Miskolc Megyei Jogú Város Településszerkezeti Tervének és Építési Szabályzatának módosítására

Szunyogh László főépítész:
A korábbi üléseken már döntött a testület két terület kiemelt fejlesztési övezetté nyilvánításáról. Egy társaság a Fonoda utcán munkásszállót akar építeni, másik társaság a belvárosban irodaházat. Ezért van szükség a módosításra.

A témához nem szült hozzá senki a testületből.  

 


2. Javaslat Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. közötti közszolgáltatási szerződés módosítására

Osvárh Zoltán Zsolt, a Városgazda Nonprofot Kft. ügyvezetője:
Hatályba lépett a kóbor állatokról szóló kormányrendelet,amely szükségessé tette a közszolgáltatási szerződés módosítását. Ezért vált szükségessé a módosítás. A kóbor állatokkal kapcsolatos tevékenység jegyzői hatáskör, ezt kapta meg a Városgazda.

Dr. Nagy Ákos, a Fidesz frakcióvezetője:
A kóbor állatok elszaporodása miatt vált szükségessé az állatvédelmi törvény szigorítása. Vannak pályázati lehetőségek a telephelyek bővítésére, korszerűsítésére. Egy ilyen pályázatot mi is támogatnánk. Ez sikertörténete lehetne a Városgazdának.

Deák-Bárdos Mihály, Fidesz:
Nagyon nagy problémát jelentenek a kóbor állatok a Vasgyárban és Lulyóban. Örülök az állatvédelmi törvénynek. Bízom benne, hogy a Városgazdának egy olyan feladata lesz, amely nem lesz olyan sikertelen, mint a fűnyírás, utcai szemét eltakarítás, az illegális hulladék elszállítása.

Hegedűs Andrea, Velünk a Város:
Egy városban élünk mindannyian. Mégis más szemüvegen át nézzük a Városgazda munkáját. Én megköszönöm és sikeresnek tartom a Városgazda tevékenységét. Köszönöm a Városgazdának a gallyazást, a kátyúzást. Nem a Városgazda szemetel, hanem a város lakói. Ebben is változásra volna szükség.

Szarka Dénes, Velünk a Város:
A Városgazda munkájáért hála jár, mert olyan munkákat végeztek el, amit korábban nem.  

Hollósy András, KDNP:
Örülünk, hogy az önkormányzat felvállalja az állatvédelem ügyét. A Városgazda eddig ténykedését méteres gaz, szemét jelzi.

Bajusz Gábor, Fidesz:
Az állatvédelemben van hová fejlődni és csak biztatni tudom a Városgazdát ebben a kérdésben.


3. Javaslat ingatlanhasználat biztosítására az Egy Esély Civil Szervezet részére

Kurcsicsné dr. Zobolyák Ida vagyongazdálkodás osztályvezető
Vajba jutott családokat segíti a civil szervezet. A szervezet adományboltot működtet az Újgyőri főtéren. Szükségük van az ingatlan térítésmentes használatára. 

 

9:37

 

Veres Pál polgármester:
Lezárult egy politikai fejezet az életünkben. Gratulálok a mandátumot szerző képviselőknek. Az összesen Miskolchoz köthetően 7 képviselő lesz az Országgyűlésben, ami reménnyel tölt el. Reményeink szerint tovább tudunk dolgozni a város életében.
A koronavírus-járvány után egy nagyobb megpróbáltatás vár az oroszukrán háború miatt az országra és a városra. Ennek első jelei már érezhetőek. A még nem látható hatások kivédése érdekében együtt kell dolgoznunk pártállástól függetlenül a város érdekében. Arra kérem a képvisleőket, hogy ne egymás hibájának felnagyításával igyekezzünk politikai hínevet elérni. A város érdeke legyen az első. Bízom benne, hogy ez a gondolkodásmód lesz a sikeres.

A képviselők egyperces néma felállással emlékeztek a közemúltban elhunyt Pataki János képzőművészre és Szerbin József operatőrre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában