Alapkőletéttel

2022.03.25. 18:12

Visszakapják a Bódva-völgyben élők a tornacsarnokot

Majd négy éve, 2018. április 9-én gyulladt ki és égett le a tornacsarnok és tanuszoda épülete Szendrőben.

Fotó:

Pénteken délután ünnepélyes keretek között tették le az új csarnok alapkövét, így elindulhat a kivitelezése az épületnek.

 

Az eseményen Szaniszló János polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, emlékeztetve rá, hogy az előző csarnok 1980-ban épülhetett meg összefogással. Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy az egész Bódva-völgye számára fontos komplexum volt az épület, itt tanult meg úszni és ismerkedett meg a sporttal sok ezer gyerek.

Az alapkőletétel vendége volt Jónyer István, a Nemzet Sportolója, asztalitenisz világbajnok, aki örömét fejezte ki, hogy újra lesz hol sportolniuk a gyerekeknek, fiataloknak. Hozzátette: borsodiként mindig megdobban a szíve, ha a megyébe látogat és ilyen pozitív eseményeken vehet részt.

 

Az új csarnok technikai paramétereibe Viszoki Csaba építészmérnök, a tornacsarnok tervezője avatta be a megjelenteket, majd a megszólalók Juhász Péter, a kivitelező cég, valamint a Szendrői VSSZK labdarúgó és asztalitenisz szakosztályának képviselőivel közösen elhelyezték az időkapszulát az épület alapkövébe.  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában