Vetélkedő és kutatótábor

2022.03.19. 15:00

Várak nyomába eredhetnek

A középiskolás csapatokat helyismereti vetélkedőre és kutatótáborba várják.

Hegyi Erika

A legfőbb, térségi hatású vonzerő a megújult boldogkőváraljai vár.

„Vár állott, most kőhalom” – várak nyomában Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Ez a címe annak a helyismereti vetélkedősorozatnak és kutatótábornak, melyre 15-17 éves fiatalok jelentkezését várják. A programot a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával rendezik meg.

 

A vetélkedő két írásbeli fordulóból (március-április) és egy, a megyei könyvtár épületében megrendezendő szóbeli döntőből (június 1.) áll. A megméretésre négyfős csapatok nevezhetnek.

 

A táborban azok a tanulók vehetnek részt, akik a helyismereti vetélkedőn sikeresen szerepeltek. A megyei könyvtárban megrendezett szóbeli döntőn legjobban teljesítő csapatok, összesen 5 csapat, azaz 20 tanuló vehet részt a könyvtár központi épületében, valamint a külső helyszíneken megrendezett táborban.

 

A felhívásra jelentkező csapatok a játék fordulói során megismerkedhetnek Borsod-Abaúj-Zemplén megye várainak és várromjainak történetével, emellett pedig megismerhetik a történeti kutatásokhoz nélkülözhetetlen forrásokat, kiegészülve a modern technika nyújtotta lehetőségekkel.

 

A jelentkezés feltételei és részletek a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár közösségi oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában