Sajóhídvég

2022.03.19. 17:30

Ünneplés méltó helyen

Teljes megújuláson esett át Sajóhídvég korábbi polgármesteri hivatala, amely házasságkötő épületként szolgál a jövőben.

Ujlaki Attila

Forrás: Bujdos Tibor

– A település idősebb lakói jól emlékeznek még arra, amikor az 1800-as évek végén épült épületet az 1950-es években – még a kisebb alapterülettel rendelkezőt – felújították, és akkor a település tanácsházaként funkcionált – mondta ünnepi beszédében Török Gergely, a település polgármestere, aki hozzátette: – Itt kapott helyet a postahivatal is, majd a 70-es években bővítették az épületet, és így kapta meg a mai alapterületét. Korábban a település polgármesteri hivatalaként funkcionált az épület, de kormányzati támogatással sikerült átköltöztetni a hivatalt a mai helyére, így az épület sorsára maradt – mutatott rá a településvezető. 

 

Az épület európai uniós és kormányzati támogatás keretében egy teljes energetikai megújuláson esett át, majd később a belső tér is korszerű berendezéseket kapott. 

– Igyekeztünk megfelelő minőségi anyagokat használni, hogy méltóképpen fogadhassuk az ünneplő párokat és az ő kíséretüket. Fontos, hogy büszkék legyenek az életüket itt összekötő sajóhídvégiek, hogy településünkön van egy ilyen szép hely, ahol kimondhatják a boldogító igent – tette hozzá Török Gergely. 

 

Fókuszban a család 

Sajóhídvég az elmúlt 12 évben hatalmas fejlődésen ment keresztül

– Tállai András

 

– Az elmúlt két évben a járvány miatt nélkülöznünk kellett a közös átadási ünnepségeket, így számomra nagy öröm, hogy itt lehetek – kezdte ünnepi beszédét Tállai András, a térség országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes, aki hozzátette: – A sikeres védekezésnek köszönhetően ma már együtt tudjuk ünnepelni ennek az épületnek az átadását. Sajóhídvég az elmúlt 12 évben hatalmas fejlődésen ment keresztül, megújultak az utak, középületek, az orvosi rendelő és az iskola, valamint most a házasságkötő épület is – mutatott rá a képviselő. 

 

Beszédében kitért arra, hogy a kormány mindig is elkötelezett volt a családok támogatása mellett, és a kormány politikájának köszönhetően egyre több házasság köttetik meg. – Reméljük, hogy méltó helye lesz az új házasságkötő terem az ifjú párok ceremóniájának – mondta el Tállai András.

 

(A borítóképen: Tállai András és Török Gergely a településen korábban házasságot kötött jubilálók között)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában