Adomány

2022.03.19. 14:30

Tűzhelyet is vittek Kárpátaljára a sajókeresztúriak

Testvértelepülésüknek, Tiszakeresztúrnak vittek adományt a sajókeresztúriak.

Nagy-Hankó Krisztina

Sajókeresztúr két busznyi adományát juttatta célba Kárpátaljára egy hete pénteken a település delegációja Kollár Miklós polgármester vezetésével. A Keresztúr Nevű Települések Szövetségének egymillió forint értékű adománycsomagja a sajókeresztúri lakosság gyűjtési akciójából, illetve Sajókeresztúr önkormányzat képviselő-testületének ajándékából tevődött össze. Az adományokat Sándor Ilona Tiszakeresztúr elöljárója és Sipos József református lelkész vette át a kis csapattól a kárpátaljai testvértelepülésen.

 

 

„Bízunk benne, hogy a sok szeretettel gyűjtött és leszállított tartós élelmiszerek, tisztító-és tisztálkodási eszközök, főzőedények, meleg plédek, tűzhely és a konyhabútor jó szolgálatot fog tenni a településen” – mondta a polgármester. Hozzátette: a szállítók csapata szerencsésen hazaért, de nehezen hagyták ott tiszakeresztúri barátaikat, akik a súlyos helyzet ellenére szívük minden szeretetével fogadták a magyarországi delegációt. Már a határon várták a sajókeresztúri buszokat és mindenben segítették az eljutást. A kárpátaljai testvértelepülés lakói szegény körülmények között élnek, de abból a kevésből is - ami nekik jut -, szívesen adnak bajba jutott embertársaiknak. Minden elismerése azoknak, akik így helyt állnak a háborús események közepette és azoknak is, akik naponta szállítanak adományt Ukrajnába – emelte ki Kollár Miklós. A határon való átkelés ugyanis nem egyszerű sem oda, sem visszafelé, az ukrán hatóság sokszor nem könnyíti meg a segíteni akarók dolgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában