Szalaszend

2022.03.19. 14:00

Többéves álmuk vált valóra a felújításokkal

Szalaszenden a helyi kastély közelében található útszakaszokat újítottak fel kormányzati támogatásból.

Detzky Anna

Forrás: Ádám János

Átadták azokat a szalaszendi útszakaszokat csütörtökön, amelyeket a Magyar Falu Program keretében újítottak fel dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője támogatásával. A nemzeti színű szalag átvágása előtt dr. Tóth István, Szalaszend polgármestere köszöntötte a település lakosait. A kivitelező Mento Környezetkultúra Kft.-t pedig Hercsik István ügyvezető képviselte. 

„Többéves álmunk vált valóra azzal, hogy a kormány által meghirdetett programban sikerült a Jókai és az Óvoda utat, valamint a Jókai és a József Attila utat összekötő útszakaszt felújítani – mondta dr. Tóth István. – Most hivatalosan is átadjuk a forgalomnak és Szalaszend lakosainak ezeket. A sikeres pályázat miatt köszönet illeti dr. Hörcsik Richárd képviselőt. Sok mindenben és sokszor támogatja az elképzeléseinket, és bízom benne, hogy ez a jövőben is így lesz.” 

 

Fellendülhet a turizmus 

 

„Itt volt Szala és Szend határa, ahol most állunk ezen a verőfényes tavaszi napon. Régi vágya volt a községnek, hogy ezt az utat megjavítsuk, amelyik jelentős forgalmat bonyolít le a két településrész között – fejtette ki dr. Hörcsik Richárd. – Két éve jártam a Szalaszendi Elszármazottak Találkozóján, a végén megnéztük az utakat, rossz állapotban voltak. Különösen a belterületi utakat kell rendbe hoznunk. A következő célunk pedig a kastély felújítása. A kormány terveiben 6000 milliárd forint költségvetési keret szerepel a vidék fejlesztésére a következő 7 évben. Ebben benne van Cserehát, Abaúj és Zemplén idegenforgalmi fejlesztése is, amelynek része az M30-as ráhordó útjainak felújítása. Erre 53 milliárd forint áll rendelkezésre.”

 

(A borítóképen: Dr. Hörcsik Richárd, dr. Tóth István és Hercsik István az átadáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában