Változások

2022.03.04. 19:21

Tervezik a szénmentes jövőt Mezőkövesden is

A szénalapú energiatermelés tervezett felszámolása és a bükkábrányi lignitbánya megszűnése jelentős átalakulást hoz majd a dél-borsodi vidék életében.

A várható változásokról az együtt gondolkodást időben el kell kezdeni, hogy a régió gazdasága erős maradjon, a foglalkoztatás pedig továbbra is kiszámítható legyen – fogalmazott Tállai András miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője azon a konferencián, amelynek témája a Mátrai Erőmű klímabarát átalakítása és az abban rejlő vállalkozásfejlesztés volt.

 

A mezőkövesdi rendezvényközpontban, a LIFE-IP North-HU-Trans projekt keretében megtartott rendezvényen többek között elhangzott: a bánya és az erőmű beszállítói környezetének vizsgálatát, a vállalkozásoknak a szénkivezetés okozta veszélyeztetettségének a feltérképezésében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalta fel. Bihall Tamás elnök elmondta: mentorálási folyamat keretében számos alternatívát igyekeznek kínálni a cégeknek a versenyképességük megtartására és bővítésére, esetleges profilváltásuk előkészítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában