Bodrog-parti sétány

2022.03.26. 18:30

Romantikus sétány Tokajban

Tokaj - Az elmúlt évek a városban a folyamatos építkezésekről, felújításokról szóltak.

Bacsó István

Fotó: Bujdos Tibor

A fejlesztések most újabb állomáshoz érkeztek, a Bodrog-parti sétány első ütemének átadóünnepségét tartották pénteken a bor fővárosában.

 

„Makacs kitartásunknak köszönhetően tudjuk átadni ma ezt a Bodrog-parti sétányt, ugyanis nem volt tervben eredetileg a megépítése, lobbizni kellett érte. Ez egy közel egymilliárdos projekt 270 millió forintos része, amely 1027 méter hosszú és sokkal komplexebb beruházás, mint egy puszta sétány” – ismertette Posta György polgármester.

 

 

 

Wáberer György, a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy ez egy példaértékű beruházás, a többi Tisza és Bodrog menti településnek is mintául szolgálhat a jövőben.

 

Dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy nem először állnak itt a folyó partján Tokajban, nemrégen éppen az új bicikliút építését jelentették itt be. Tokaj egy csoda, amit mindenkinek érdemes megismernie. Ezzel a sétánnyal kinyitották a Bodrog-partot, és ezt nemcsak a turisták, hanem az itt élők is élvezni fogják. Az országgyűlési képviselő reményét fejezte ki, hogy folytathatják a megkezdett munkát.

 

Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint máris látszanak az elmúlt évek fejlesztéseinek eredményei. 2022 első negyedévében közel négy és félszer annyi bevétel érkezett a város szálláshelyeinek kasszájába, mint az előző év elején. Komoly növekedést várnak ebben az évben.

 

 

(A borítóképen: Dr. Koncz Zsófia: „Tokaj egy csoda, amit mindenkinek érdemes megismernie...”  Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában