Kevesebbet alhatunk egy órával

2022.03.26. 15:00

Óraátállítás újratöltve

Miskolc - A többség nagyon szabadulna már az évente kétszer esedékes óraátállítástól nyári vagy téli időszámításra.

Bacsó István

Fotó: Shutterstock/Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Erre azonban még várnunk kell. Március 27-én, vasárnap hajnalban 2 órakor 3 órára kell előreállítani az óráinkat, mert kezdődik a nyári időszámítás.

 

Kevesebbet alhatunk egy órával, de cserébe hosszabbak lesznek a nappalok, később kell lámpát kapcsolni. A legtöbb embernek ez nem okoz gondot, de vannak érzékenyebbek, akiknél összezavarodhat az alvásritmus, és fáradtabbak lehetnek az óraátállítást követő napokban. 

 

Az elmúlt években folyamatosan arról szóltak a hírek, hogy a következő lesz az utolsó átállítás, aztán mégis maradt minden a régiben. A reménykedésre alapot adott, hogy az Európai Bizottság 2018. szeptember 12-én már elfogadta a javaslatot az óraátállítás megszüntetéséről az unióban. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly azt nyilatkozta, hogy Magyarország számára a nyári időszámítás lenne a jobb, de az EU tagországainak egységesen kellene erről megállapodniuk, hogy elkerüljük a káoszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában