Segítség

2022.03.11. 21:00

Menekülteket segít a zrínyisek adománya

A miskolci gimnázium diákjai és pedagógusai is együttéreznek az Ukrajnából érkező emberekkel.

Forrás: Győri Fruzsina/zrinyigimnazium.hu

Az elmúlt napokban az Ukrajnából menekült embereknek ajánlottak fel adományokat a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium pedagógusai és diákjai. Az összegyűjtött élelmiszereket és egyéb holmikat Kunos Nóra pedagógus vitte el a határhoz, aki így számolt be az útról:  

„Tiszabecsen és Beregsurányban jártam, ahol leadtam azoknak az adományoknak körülbelül az egynegyedét, amit két nap alatt adtatok össze az iskolában. További egynegyedét elvittem a Holdam Egyesület miskolci székhelyére, ahol várandós és nemrég szült menekült kismamákat – fájdalmasan sokan vannak! –  támogatnak higiénés termékekkel. Adományaitok közel fele még az iskolában van, hétfőn egy újabb adaggal útnak indulunk Tiszabecsbe, ahol a gondozási központban várnak mindent, ami összegyűlik. Nekik köszönhetően a környékbeli magyar és ukrán települések rászorulói, a településeket tranzitként használó menekültek részesülnek egy kis gondoskodásban. A központ vezetője elmondta, hogy mindenkinek, akit buszra tesznek Tiszabecsen, hogy továbbszállítsanak, adnak egy kis úti csomagot, szendvicset, innivalót, a gyerekeknek édességet, gyümölcsöt. A tartós élelmiszereket helyben használják fel, mert folyamatosan főznek levest, tejbegrízt, mikor mit, hogy a fáradtan és éhesen érkezőket ellássák. A tisztítószerekre, törlőkre, fertőtlenítőkre pedig folyamatosan szükség van” – sorolta a pedagógus, hozzátéve: aki még szeretne bármit hozzátenni a meglévő adományokhoz, a héten folyamatosan megteheti, a „hosszú hétvégén újra elszállítjuk. Jó, hogy ilyen jók vagytok!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában