Magyar Falu program

2022.03.31. 14:00

Megújult Bánhorváti nagy forgalmú útja

Átadta Bánhorváti Község Önkormányzata a megújult Köztársaság utat.

AB

Deák-Szinyéri József polgármester köszöntőjében elmondta, hogy ez az út is egy magyar falu programos pályázatból jött létre. 
 

„Szeretném megköszönni a segítséget Demeter Zoltán országgyűlési képviselőnek és Magyarország Kormányának. Egy út nagyon fontos a község életében, itt Bánhorvátiban a Köztársaság útra ez hatványozottan igaz, mert nagyon nagy forgalmat bonyolít le. Korábban rossz volt a burkolata, de sikerült megújítani. Az eredmény jól látható, ami köszönhető a döntéshozók és a kivitelezők közös érdekeket érvényesítő munkájának. Bánhorváti egy 1400-1500 fős település itt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol ha szeretnénk változtatni, van rá lehetőségünk” – hangsúlyozta a település első embere. 

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő hozzátette: „Ez az átadás nemcsak azért fontos számomra, mert 16 évig polgármester voltam Bánhorvátiban, hanem azért is, mert jelenleg is itt élek a családommal. Tehát mondhatom azt, hogy ez a hely kiemelt szerepet tölt be az életünkben. Nagyon örülök annak, hogy a kormány a Magyar Falu Program keretében a vidék erősítését tűzte ki célul. Ha valaki valóban nyitott szemmel jár, nemcsak a saját vagy szomszédos településeken, hanem egy térséget átölelve autóval utazik, akkor az látható, hogy nincs olyan település, ahol ne lenne valami fejlesztés, beruházás folyamatban. Pontosan azért, mert a cél, hogy minden önkormányzati intézmény, utak, valamint az épített örökségek is újuljanak meg.” 
 

(A borítóképen: Deák-Szinyéri József, Demeter Zoltán, Hercsik István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában