Március 15.

2022.03.16. 19:00

„Magyarnak lenni különleges küldetés”

A városi ünnepség keretén belül avattak emléktáblát a forradalom gönci személyiségeinek.

Ujlaki Attila

Fotó: Kozma István

Fotó:

A helyi kötődésű honvédek és nemzetőrök emléktábláját avatták Göncön, az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi ünnepségen hétfőn. Dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a magyarságunk lényegét megfogalmazni örök kihívás marad, de ha kísérletet teszünk rá, arra egyedül a nemzeti ünnepeink lehetnek igazán alkalmasak.

 

Rámutatott arra is, hogy nemzetünk történelme, de különösen is az elmúlt évszázadok történései mutatták meg számunkra azt, hogy mindig készenlétben kell lennie a magyarságnak, hiszen a magyar ügy védelmében csak saját magára számíthat a magyarság.

 

– Ma olyan emléktáblát avatunk, amely a nagyszívű embereknek állít emléket. Egyszerre nevesíthető számos olyan honfitársunk, aki a szabadságharcban részt vett és hősiesen helytállt, vagy életét áldozta a nagy ügyért – hangsúlyozta a képviselő.

 

 

 

Ma is aktuális

 

– A szomszédságunkban zajló háború idején könnyebb átélni, hogy fontos a magyar szabadság. Ahogy azt is, hogy miről is szól ez a fontos értékünk – húzta alá a képviselő, aki szerint a békességért meg kell küzdenie a mai embereknek is.

 

– A szabadság, egyenlőség testvériség hármasának a béke és az egyetértés a feltétele. Most kell felemelni szavunkat azért, hogy béke legyen, és ezáltal saját hazánk biztonságos maradjon – hangsúlyozta dr. Hörcsik Richárd. – Vesztenivalónk sok van, hiszen magyarnak lenni különleges küldetés, fontos tehát, hogy megfontoltan, nyugodtan cselekedjünk ma is, hogy mindig a jó ügyért hozzunk áldozatot, ahogy azt tették az 1848-as forradalom és szabadságharc idején őseink – mondta.

 

(A borítóképen: Dr. Hörcsik Richárd. Fotó: Kozma István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában