Munkalehetőség

2022.03.30. 18:48

Közös pályázat az encsi ipari parkra

Konzorciumi megállapodást írt alá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka és Mikola Gergely, Encs polgármestere szerdán a megyeházán.

Hegyi Erika

A megállapodás lényege, hogy a megyei és az encsi önkormányzat közösen nyújt be pályázatot iparterület fejlesztésére az abaúji városban. A pályázaton elnyerhető összeg egymilliárd forint.

 

Az aláírás után Bánné dr. Gál Boglárka elmondta: óriási lehetőségek rejlenek nemcsak az encsi ipari parkban, de a megyénkben lévő minden ipari területben.  Ezt igazolják az elmúlt évek adatai is, melyek azt mutatják, hogy megyénk ipari teljesítménye az elmúlt 10 évben 76 százalékkal nőtt.

 

Mikola Gergely jelezte, a pályázat segítségével  körülbelül 15 hektár területet fognak fejleszteni. Már érdeklődő is van, a múlt héten két megállapodást kötött meg két logisztikai céggel.

 

Az megállapodás aláírásán részt vett dr. Hörcsik Richárd, Zemplén és Abaúj országgyűlési képviselője is, aki azt hangsúlyozta, Encsnek, de egész Abaújnak régi igénye egy új ipari park létesítése, hiszen szikszói és a szlovákiai kenyheci ipari park között hatalmas terület fekszik számos településsel. Az új beruházások munkalehetőséget biztosítanak az itt élő emberek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában