Sajtótájékoztató

2022.03.06. 13:37

Jóléti szocializmusra törekszenek

Az ISZOMM és a Munkáspárt közösen ismertette a programját.

ÉM

A Magyar Munkáspárt rendszergazdájának, Nagy Istvánnak a közleményét és a párt programját ismertette az Újgyőri főtéren tartott sajtótájékoztatón, 2022. március 5-én, szombat délelőtt Fülöp József Istvánné, a Magyar Munkáspárt-ISZOMM Szövetség megyei 2. egyéni választókerület országgyűlési képviselő jelöltje. Majd a párt háborúval kapcsolatos állásfoglalását bocsátotta közre Oroszország nem fenyegeti Magyarországot. Maradjunk ki a háborúból! címmel.

 

Feltörték az oldalukat

 

„A választások előtt feltörték a Magyar Munkáspárt hivatalos Facebook-oldalát. Az összes adminisztrátorunkat törölték és számunkra kezelhetetlenné vált a felület. Az utolsó bejegyzésünk 2022. március 3-án, 17 órakor volt. Onnantól számítva bármilyen bejegyzés kerül föl a közösségi oldalunkra, a Magyar Munkáspárt nem vállal érte felelősséget. Kérünk mindenkit, hogy az említett információt terjessze mindenhol, ahol lehetséges! A megfelelő hatósági szerveknél megtörtént a bejelentés ismeretlen elkövető ellen” – olvasta fel Fülöp József Istvánné.

 

Javítanák a közlekedést

 

„Ahhoz, hogy jó kezekbe kerüljön az ország, a harmadik út a jóléti szocializmus” – hangsúlyozta Fülöp József Istvánné. „A választókerületemben a közbiztonság és a közlekedés 2019 őszétől ezer sebből vérzik: az Újgyőri főtéren, Diósgyőrben, Perecesen, Lyukóvölgyben és Miskolctapolcán is. Néhány autóbusz 30-40 percenként, mások pedig óránként járnak. Évek óta sérelmezem, hogy az Mvk Zrt. az Újgyőri főtéren és Felső-Majláthon zárva tartja a várótermeket és nincsenek nyilvános WC-k. Megkeresésemre dr. Ignácz Dávid jegyző azt válaszolta, hogy más funkciója lesz a váróteremnek. Tudomásom szerint ott rendőröknek alakítanának ki pihenőhelyet. Javaslom, hogy inkább a faház üzletsoron, tudtommal a Miskolc Holding Zrt. tulajdonában lévő üres helyiségben alakítsák ki ezt. Továbbá biztonsági őrök és önkormányzati rendészek alkalmazását szorgalmazom a szóban forgó megállóhelyeken. Az Újgyőri főtéren a buszvezetők pihenőjének tetejére pedig térközfigyelő kamerák felszerelését.”

 

Felújítanák az utakat

 

Zárásképpen Kilián Béla, a Magyar Munkáspárt-ISZOMM Szövetség megyei 1. egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltje mondta el programját, amelyben havi nettó 250 ezer forintos minimálbér, havi nettó 150 ezer forintos legkisebb öregségi nyugdíj és évi 50 ezer önkormányzati bérlakás elérését tűzte ki célul. Hangsúlyt helyezne a 18 éves korig tartó tankötelezettségre, a színvonalas oktatásra és a digitális képzésre. A legrászorultabbak számára térítésmentessé tenné az internetet és az energiahasználatot.

 

„Azon leszek, hogy a választókerületemhez tartozó Avasi lakótelep útjai, járdái, lépcsői megújuljanak és legyen ügyeletes patika és megfelelő orvosi ügyelet a városrészben. Szorgalmazom, hogy az OTP bankjegykiadó automatát helyezzen el a lakótelepen” – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában