Politika

2022.03.31. 15:00

Jóléti fordulatot ígér az MM és az Iszomm

A baloldali pártszövetség a minimálbért nettó 250 ezer forintra emelné.

HE

Fotó: Kozma István

Bemutatkozást és utcafórumot tartott szerdán Komlóstetőn Fülöp József Istvánné, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es számú egyéni választókerületének baloldali jelöltje, aki a Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom pártszövetség színeiben indul. Elöljáróban hangsúlyozta, szövetségük a harmadik út lehet, ami a jóléti szocializmust hozhatja el hazánkba, ugyanis „szükség van jóléti fordulatra”. – Magyarország társadalmi élete jóval öszszetettebb, mint csupán két neoliberális csoport hatalmi küzdelme – hangsúlyozta. – A most választási szövetségre lépett két baloldali párt szerint az össztársadalmi jólét felé vezető út első lépése a dolgozói politikai érdekképviselet megjelenítése a Magyar Országgyűlésben – fogalmazott. 

Jelezte: a havi minimálbért nettó 250 ezer forintra emelnék, a legkisebb havi öregségi nyugdíj 150 ezer forint lenne, a legalacsonyabb jövedelmeket havi 100 ezer forintra egészítenék ki. Garantálni kívánják többek között a mindenkire kiterjedő és teljes körű társadalombiztosítást, évente legalább 50 ezer állami bérlakást építenének, 18 éves korra emelnék a kötelező tankötelezettséget, és érettségi után ingyenessé tennék az első szakképesítés, valamint diploma megszerzését. Szintén ingyenessé tennék az internetet és minden korcsoport számára a digitális tudás megszerzését. Ezenfelül méltányos szintig biztosítanák az energia ingyenességét.
 

(A borítóképen: Fülöp József Istvánné)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában