Átadás

2022.03.24. 15:00

Járdák és utak újultak meg Felsőzsolcán

Megújult a járda, amely az óvodához és a jövőben épülő bölcsődéhez vezet.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Kozma István

Fotó:

Kormányzati támogatásból valósult meg az a két járdaszakasz és két útszakasz is, melyet szerdán adtak át Felsőzsolcán. 

 

– A településről 2010-ben még nem sok helyre lehetett eljutni autópályán, óriási lobbitevékenység kellett ahhoz, hogy Borsod úthálózata fejlődjön – mondta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. Hozzátette: az első nagy közös siker az volt, amikor megépült a miskolci autópálya-elkerülő. Majd a sztrádák tekintetében folytatódtak a háttértárgyalások, ennek lett gyümölcse a múlt ősszel átadott Miskolc–Kassa autópálya. Ma már Felsőzsolcáról elindulva nemcsak Budapestre tudunk autópályán eljutni, de csaknem a horvát határig, Nagyváradig, kis híján Záhonyig, valamint Kassáig. Az úthálózat-fejlesztést természetesen máshol is folytatták, ennek örülhetünk ma Felsőzsolcán – emelte ki Csöbör Katalin. Itt azonban még nem állnak meg, folytatni kívánják a kerékpárút-hálózat fejlesztését is, hogy Miskolc és a környező települések – köztük Felsőzsolca – között mindenhol legyen kerékpárút-összeköttetés – hangsúlyozta a képviselő. 

A Bolyai utcai járda, illetve a Dózsa György utca elején található járdaszakasz újult meg. 

 

– A két út pedig a Kőrösi Csoma Sándor és az Almáskert utca – mondta Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere. Mindkét utca rossz minőségű volt, már nehezen lehetett rajta közlekedni. A járdák állapota is hasonló volt, sokszor a lakosok inkább az út szélén jártak, mert töredezett volt az aszfaltréteg. Főleg a kisgyermekkel, babakocsival közlekedők dolga volt nehezített. Most a teljes szakasz új aszfaltburkolatot kapott, és ki is lett szélesítve, így biztonságosabbá vált a közlekedés. A beruházás értéke több mint 30 millió forint. Ennek jelentős része kormányzati, kisebb része pedig önkormányzati forrásból valósult meg – tette hozzá a polgármester. 

 

Járda a leendő bölcsődéhez 

 

A fejlesztés nem áll meg, folyamatosan dolgoznak újabb és újabb terveken. Nemrégiben kapták a hivatalos értesítést, hogy sikerrel pályáztak új bölcsőde építésére – emelte ki a polgármester. Felsőzsolcán önkormányzati fenntartásban még nincs bölcsőde. Most 420 millió forintot nyertek el uniós forrásból a 28 gyermek befogadására alkalmas intézmény létrehozására, amely a Park utcai óvoda területén lesz kialakítva.

 

(A borítóképen: Szarka Tamás, Csöbör Katalin és Hudák Attila, a kivitelező képviselője az átadáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában