Boldva

2022.03.23. 07:00

Iparterület öt hektáron

Új munkahelyeket teremthet, újabb lehetőségeket ragadhat meg a település.

ÉM

Szabóné Tóth J. Judit, Demeter Zoltán és Bánné dr. Gál Boglárka

Forrás: Bujdos Tibor

Szabóné Tóth J. Judit polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy egy település vezetőjének aligha akad fontosabb és egyben kedvesebb kötelessége, mint átvágni egy olyan szalagot, amely még ha jelképesen is, egy új utat nyit meg az általa képviselt közösség lakosai előtt. 

 

– A mellettünk található közel öthektáros terület nagyon sok család számára jelenthet jobb megélhetést, nagyobb anyagi biztonságot, ezáltal szebb és tartalmasabb jövőt. Hazánk hátrányos térségeiben is nagyon fontos, hogy legyen bátorságunk előrenézni, merjünk álmodni. Szemeim előtt megjelenik egy olyan élettel teli terület, ahol gomba módra nőnek ki az épületek, csarnokok sokaságát, parkoló autókat látok, munkába érkező embereket, akik jövőjük biztosítékát látják új munkahelyükben. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki a projekt megvalósulásában segített bennünket. Nem kis út van mögöttünk, nélkülük nem állhatnánk itt az átadón – folytatta. 

 

Közös energia 

 

– Településünk vezetése az elmúlt években folyamatosan törekedett arra, hogy munkahelyeket teremtsen, itt tartsa a fiatalokat, jövőt biztosítson a családok számára. Elődöm, Csabai Gyula polgármester úr álmodta meg ezt az iparterületet, de az élet sajnos nem tette lehetővé, hogy a vezetése idején létrejöjjön. Az érdem tehát nem csak a miénk, a beruházás megvalósulásához folyamatos, egy irányba mutató, ciklusokon átívelő közös akaratra volt szükség. Ez az akarat és nem utolsósorban az a helyzet, hogy szeretett falunk az elmúlt években jelentős fejlődés útján indult el, jogosít fel arra, hogy a jövőre nézve is nagyszabású, az itt élők mindennapjait alapjaiban meghatározó terveket dédelgessünk. Sok beruházás valósult meg már eddig, több van folyamatban. Ez a feladatunk, ide kell hoznunk mindent, amit érdemes – hangsúlyozta végezetül. 

– Nagy öröm számomra, hogy a választókerületemben ismét egy nagyon fontos projekt átadásának lehetünk a részesei. Boldván ipari területet sikerült létrehozni. Meg­győződésem, hogy a megye az egyik legnagyobb nyertese a településfejlesztési operatív programnak, és ezért köszönet, ahogyan azért a közös munkáért is, amit a megyével és a települések önkormányzataival együtt tudtunk megvalósítani – tette hozzá köszöntőjében Demeter Zoltán országgyűlési képviselő. 

 

Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke így köszöntötte a résztvevőket: – Az elmúlt 10 év alatt 76 százalékkal nőtt a térségünk ipari teljesítménye, 48 kiemelkedő beruházás valósult meg a mögöttünk álló hat évben. Ezek a hangzatos adatok gyönyörűen leírják, hogy honnan jöttünk, hol járunk és merre tartunk. Egy térség, egy megye és az ott élők életszínvonalának javításához, fejlődéséhez gazdasági innovációra van szükség. Ehhez újabb és újabb munkahelyeket kell teremteni, amelyekhez iparterületeknek kell létrejönniük, hogy azok vonzóvá tegyék az adott térséget a nagy-, illetve a kis- és középvállalkozások számára. 

 

Végezetül Gadóczi Bertalan, a község volt jegyzője a beruházás részleteit, ­Shahrokh ­Mir­zahos­seini a terület hasznosítását érintő elképzeléseket ismertette, majd Prókai Árpád református lelkész mondott áldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában