A vállalatokat barnamezős iparterület várja

2022.03.18. 15:00

Ipari park garantálja Sajókeresztúr fejlődését

Másfél milliárd forintos beruházásból hamarosan megújul az egykori BÉM területén lévő sajókeresztúri ipari park. A település határában csütörtökön elkezdődtek a földmunkák.

Ujlaki Attila

Az iparterületen belül út- és járdahálózatot, szennyvíz- és ivóvízvezetékeket építenek ki, lesz szennyvíztisztító telep, valamint fogadóépület és parkolók. A pályázati fejlesztés célja olyan barnamezős iparterület infrastruktúra-kiépítése, amely alapot szolgáltat a térségbe betelepülni szándékozó vállalatok számára. Az ipari park fejlesztése garantálja Sajókeresztúr további fejlődését – hangsúlyozta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a helyszínen. Az ipari park infrastruktúrájának kiépítése során megújul a sajókeresztúri bekötőút is. A 26-os főúton biztonságos kereszteződés kiépítését vállalta az egyik konzorciumi partner, a Magyar Közút.

 

– Sajókeresztúr egyébként, túlzás nélkül mondhatom, dinamikus fejlődésnek indult az utóbbi 10 évben. Önmagáért beszél a tény, hogy az elmúlt évek alatt a településnek nyújtott támogatások összege meghaladta az egymilliárd forintot. Ezen támogatásoknak köszönhetően megújult a főtér, a közintézmények, utak és járdák épültek vagy kaptak új burkolatot. De sikeresen pályázott Sajókeresztúr a különféle eszközbeszerzési pályázatokon is. Én nagyon bízom abban, hogy az itt élők is látják és értékelik azt a törekvést, amit a vidéki Magyarország fejlődése érdekében teszünk, tesz a kormányzat. S ha már Sajókeresztúr dinamikus fejlődését emlegettem, egyet már most megígérhetek: jómagam és a kormány ezután is mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy ez a fejlődés töretlen legyen – húzta alá a kormánypárti képviselő.

 

(A borítóképen: Kollár Miklós, Sajókeresztúr polgármestere, Csöbör Katalin és Temesvári Gábor, az Acélmax Zrt. vezetője. Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában