Balesetveszélyes

2022.03.23. 17:30

Ígéret volt, de új járda még sincs (videóval)

Télvíz idején járdaépítésbe kezdtek a Villanyrendőrnél, de a város által megbízott szakemberek nem jutottak tovább a bontásnál. Még mindig nincs új burkolat a buszmegállóban.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A miskolci önkormányzat jelenlegi vezetése még a tavaly őszi közmeghallgatáson tett ígéretet arra, hogy a Káli Sándor polgármestersége idején a Villanyrendőr környékén kialakított járdaburkolatot kicserélik, írtuk korábban. A közmeghallgatáson az is elhangzott, hogy „konstrukciós problémák vannak a burkolattal, a víz aláfolyik, megfagy és rongálja”. Különösen a buszmegálló környékén válságos a helyzet, aminek a burkolatát már több hete felszedték, de az általunk megkérdezett városlakók szerint így is balesetveszélyes az utca, különösen az idősek és a mozgásukban korlátozottak számára.
 

Miskolciak szerint… 
 

„Az természetes, hogy meg kell csinálni az utat, de már nem tudom, hogy milyen régóta van ebben az állapotban!” – mondta Antal Károlyné. „Rengeteg ember közlekedik itt, várja a buszt, és így nagyon balesetveszélyes – tette hozzá. – A városgondnokságnak ellenőriznie kellene azokat a vállalkozásokat, amelyeknek kiadják ezeket a munkákat.” Bálintné Lakatos Mária szerint nem csak mostanában jellemző, hogy nagyon sok helyen selejtes munkákat végeznek el. Dobrosi Imréné pedig az időseket félti: „A kövezet nem jó így, sok idős beáll bottal, elbotlik benne.” Szerinte felszállásnál és leszállásnál is balesetveszélyes. 

„Sokan vannak idősek, mozgáskorlátozottak, akiknek ez nem jó, ők sajnos bukdácsolnak” – emelte ki Bíró Ferencné. Szilágyi István is annak a véleményének adott hangot, hogy „jó lenne minél hamarabb megcsináltatni, mert így nagyon balesetveszélyes”. 

Megkérdeztük a miskolci városházát is az ügyben, azonban nem tartották fontosnak tájékoztatni az olvasóinkat.
 

Kérdéseink a miskolci önkormányzathoz:
 

  • Mikor várható, hogy befejezik a Villanyrendőr buszmegállójának – több hete félbemaradt – burkolatcseréjét?
  • Mi az oka a késlekedésnek?
  • Az általunk megkérdezett miskolciak szerint balesetveszélyes így is a kövezet. Milyen intézkedéseket terveznek?
  • Vannak-e olyan terveik, amik kiküszöbölik a burkolat „konstrukciós problémáját, hogy a víz aláfolyik, megfagy és rongálja”? 
     

(A borítóképen: Nem éppen turistacsalogató látvány)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában