Isten országa épül

2022.03.27. 09:00

Hálaadó istentiszteletet tartottak a református templomért

Mezőkövesd - Háromszáz millió forint kormányzati támogatásból épült fel a kétszáznegyven férőhelyes templom.

Detzky Anna

Fotó: Vajda János

Hálaadó istentiszteletet tartott az elkészült mezőkövesdi református templomért szombaton a helyi református egyházközség. A megújuló energiákkal működő épületben háromszobás lelkészlakás, tanácskozó terem, iroda, konyha és vizes blokk is található – tudtuk meg Gordosné Balogh Esztertől, aki férjével, Gordos Attila esperessel az egyházközség lelkipásztora. Az ünnepi alkalmon Igét hirdetett Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, aki arról beszélt, hogy a templom, az Atya háza, hogyan válhat otthonná. 

 

 

 

Isten országa épül

 

„Ha az összes épületet a Teremtő dicsőségére és az ember javára építjük, akkor egyúttal Isten országa épül. A jó lelki otthon pedig erős vár is. Nekünk várakat kell építenünk, amelyek megvédenek a kívülről támadó ellenséges hatásoktól, mint a háború agressziója, vagy a káros ideológiák” - mondta köszöntőjében Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke és a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.

 

„Az elmúlt évtizedben Anglia második legnagyobb katolikus temploma mecsetté vált. Franciaországban szentmise közben meggyilkoltak egy papot és templomokat gyújtottak fel. Nyugat-Európában több száz templomot szórakozóhellyé alakítottak át. Németországban pedig többet azért pusztítottak el, mert az iparnak barna szénre volt szüksége. Ezzel szemben a magyar kormány támogatásával a Kárpát-medencében 3000 templom újult meg és 200 új templom épült” - ismertette Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

 

„Akik itt élnek tudják, hogy a reformátusok Mezőkövesden kisebbségben vannak, de nem az számít, hogy hányan, hanem, hogy gyakorolhatják a vallásukat. Nem lehetnénk ma itt, ha hazánknak nem ilyen kormánya lenne. A legfontosabb azonban az, hogy a templomokat az egyházak meg tudják tölteni emberekkel, hogy ott találkozhassanak Istennel. »Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük«” - idézte Jézus szavait Tállai András, a térség országgyűlési képviselője, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese és parlamenti államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában