Komplexum

2022.03.24. 20:00

Gigaberuházás indul Tarcalon: halfarm épül

A komplexum hatvan alkalmazott számára biztosít majd folyamatos munkalehetőséget.

Serfőző László

Forrás: Serfőző László

Közel 2,2 milliárd forintos összköltségű, 50 százalékos támogatást élvező beruházással épít intenzív recirkulációs halfarmot az Öko Fish Kft. Tarcalon. 

 

Az alapkőbe ünnepélyes körülmények között helyeztek el időkapszulát hétfőn, az eseményen részt vett és beszédet mondott Kovács Zsolt, az Öko Fish Kft. ügyvezetője, dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, Viski József agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár, Butta László tarcali polgármester, valamint Fesztóry Sándor, a Mohosz alelnöke. 

 

Teljeskörűen lefedi 

 

Mint az elhangzott, a beruházás olyan komplex afrikaiharcsa-nevelő és -feldolgozó épületkomplexum lesz, ami teljeskörűen le tudja fedni a halgazdasági funkciókat az ivadékneveléstől a halnevelésen át a feldolgozás széles spektrumáig. A funkciók két területen, a halgazdaság és a halfeldolgozó épületében valósulnak meg. A halfarm mintegy 400 tonna/év kapacitású halnevelésre és 800 tonna/év halfeldolgozásra lesz képes. 

 

A jelentős, turisztikai beruházásként is felfogható építkezésen belül létrejön a Tarcal-Kengyeltavi Turisztikai és Horgászközpont, a komplexum hatvan alkalmazott számára biztosít majd folyamatos munkalehetőséget. Mint azt Kovács Zsolt hangsúlyozta, legfőbb célja, hogy elősegítse a hátrányos helyzetű személyek, különösen a fiatal, kezdő munkavállalók és álláskeresők elsődleges munkaerőpiacra történő integrálását. Olyan kereseti lehetőséget szeretne biztosítani, ami után szívesen maradnak vagy telepednek le a településen.

 

(A borítóképen: Ünnepélyesen letették az épületkomplexum alapkövét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában