Vetélkedő

2022.03.09. 15:00

Forradalmi hétpróba a márciusi ifjakról

Egész napos játékos vetélkedőt szerveztek kedden középiskolásoknak A Művészetek Házában.

Fotó: Kozma István

Forradalmi hétpróba elnevezéssel a Miskolci Kulturális Központ Nonprofi t Kft. (MKK) vetélkedőt hirdetett meghívásos alapon középiskolák számára, amelyen az 1848–49-es forradalom és szabadságharc eseményeit elevenítették fel a versengők. 

 

Halászné Rőthy Anitától, a Művészetek Háza vezetőjétől megtudtuk, hogy az eseményen kilenc miskolci középiskolából száznyolcvan diák vett részt. Öt-nyolc fős csapatokban dolgoztak a diákok hét helyszínen, volt többek között szókereső játék, interaktív feladatok, történelmi és irodalmi kérdések, korabeli szereplők beazonosítása és korhű ruházat bemutatója is. Minden gimnazista nevezhetett, a kisebbek is, de előnyben voltak azok, akik már tanultak a korszakról, az 1848–49-es szabadságharcról. Dobogós helyeket nem osztottak ki a szervezők, mindenki nyert, aki részt vett a vetélkedőn, a nyeremény maga a tudás, amivel gazdagodtak, és a közösségi versenyzés élménye. 

Közönségszavazásra azonban van lehetőség. A csapatok készítettek magukról egy szelfit, amelyre az MKK Facebook-oldalán szavazni lehet. A legtöbb lájkot megszerző csapat a Lovagi Tornák Tere nyári programjaira kap ingyenes belépőt.

 

Jól érezték magukat 

 

Karika Hanna és Tolnai Franciska, a Zrínyi-gimnázium tanulói elmondták, nagyon jól érezték magukat az egész napos versenyen, nekik a keresztrejtvény volt a kedvencük a feladatok közül, és a régi viseletek bemutatóját is élvezték. Ez volt az első ilyen rendezvény, amin részt vettek, de szívesen mennének máskor is.

 

(A borítóképen: A korhű ruházatot is ismerniük kellett a vetélkedőknek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában