Miskolc

2022.03.19. 10:30

Formálódik már a népkerti futópálya (videóval)

A nyomvonalon felszedték a felső talajréteget és a pálya szegélyének lerakása is elkezdődött.

Szaniszló Bálint

Forrás: Bujdos Tibor

Régi vágy és régi terv, hogy egy korszerű, rekortán borítású futópálya álljon a miskolci futást kedvelők rendelkezésére a város tüdejének nevezett Népkertben. A jó levegőjű park eddig is kedvelt helye volt a város futóinak, kocogóinak, hiszen a területet övező, önmagába visszatérő mintegy 1 kilométeres járda jó lehetőség a tevékenység űzésére.

 

Innen jött az ötlet, hogy a járda nyomvonala mentén az ízületeket jobban kímélő, műanyag rekortán borítású futókört kellene kialakítani. Így a sétálók és a futók, kocogók nem zavarnák egymást. A formálódó ötlet mára valósággá vált. A miskolci önkormányzat pályázati pénzből és önerőből megkezdte a futókör építését. Az összesen 84,2 millió forint összköltségű beruházáshoz 42,2 millió forint önerőt biztosítottak a város költségvetéséből.

 

Dolgoznak az építők

 

A tervek elkészülte után a területet idén február közepén adták át az építőknek. Az előkészítő, nyomvonalkitűző munkák után mára már látható eredményei is vannak az építkezésnek, hiszen a pálya nyomvonalán eltávolították a felső talajréteget és elkezdték kirakni a szegélyt. Aki arra jár, már láthatja, merre is kanyarog majd a népkerti futókör. A tervek szerint májusban adják át a futóknak használatra a pályát.

Úgy igyekeztek kialakítani a nyomvonalat, hogy a növényzetet ne zavarják. Ez a törekvés nagyjából sikerült is, de egy-két fa és bokor azért áldozatul esett a munkálatoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában