200 millió forintos kormányzati támogatás

2022.03.17. 11:30

Föld alatt hulladéksziget, felette parkolóhely épül az Avason

A tervek szerint idén nyárra megvalósul az Avasra tervezett föld alatti hulladéktárolók mintaprojektje.

Ujlaki Attila

Egy tárolósziget gyártása három hónapot vesz igénybe, így most úgy számolnak, hogy júliusban, augusztusban már átadhatják az első föld alatti tárolókat – erről sajtótájékoztatón számolt be Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

 

A tájékoztatót megelőzően a Mirehu Kft. ügyvezető igazgatójával tartott közös bejárást az Avason Csöbör Katalin. Megnézték a föld alatti tárolók lehetséges helyszíneit.

 

– Azt kértem a hulladékgazdálkodási cég vezetőjétől, hogy olyan helyeket preferáljanak a mintaprojektre, ahol a tárolószigetek megvalósításával helyenként 5-6 parkolóhelyet is fel tudnánk szabadítani a régi rácsos tárolók kiváltásával – hangsúlyozta Csöbör Katalin.

 

– Többször elmondtam, most is elmondom, hogy a hulladékszállítás, a parkolók és az útfelújítások az önkormányzat hatáskörébe tartoznak itt az Avason, de a bejelentés óta rengeteg megkeresést kaptam az úthálózat felújításával kapcsolatban is. Ez utóbbiról is megkezdtem a tárgyalásokat, hamarosan, remélem, ezzel kapcsolatosan is örömhírekről számolhatok majd be – húzta alá Csöbör Katalin.

 

Ismeretes, hogy februárban jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Csöbör Katalin, hogy 200 millió forintos kormányzati támogatást kap Miskolc a mintaprojektre. A bejelentés óta eltelt időben a hulladékgazdálkodási társulás kifejezte megvalósítási szándékát a projekttel kapcsolatban. A forgalmazók tájékoztatása szerint egy tárolósziget gyártása 3 hónapot vesz igénybe, így körülbelül nyár közepére, végére valósul majd meg az első beruházás.

 

A szeméttárolók helyén pedig parkolók létesülhetnek.

 

(A borítóképen: Csöbör Katalin és Ladányi Roland, a Mirehu Kft. ügyvezető igazgatója az avasi bejáráson. Fotó: ÉM)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában