Fejlesztés az iskolában

2022.03.30. 07:00

Energetikai fejlesztésre hétszáztízmilliót nyertek

A szerencsi Rákóczi-iskolában 710 millió forintos beruházás kezdődhet meg.

Serfőző László

A nagy értékű beruházást Ráczné Váradi Éva intézményvezető jelentette be azon a sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, Nyiri Tibor szerencsi polgármester, Szemán Ákos, a Tiszáninneni Református Egyházkerület főgondnokhelyettese és Rácsok András, az egyházkerület püspöki titkára.

 

Büszkeséggel tölti el őket

 

– Intézményvezetőként azt gondolom, hogy ha egy beruházás megkezdéséről szól a történet, nagy büszkeség tölt el, főleg ha energetikai felújításról van szó – mondta Ráczné Váradi Éva köszöntőjében. – Azt tanítom a gyermekeknek, hogy ezt a bolygót kölcsönkaptuk az unokáinktól, igyekszem rávilágítani, micsoda felelősséggel tartozunk, hiszen a Föld rengeteget változik.

 

Dr. Koncz Zsófia megjegyezte, hogy maga is az iskola tanulója volt, első kézből tudja, mennyi jót kapnak az itt tanuló diákok.

 

– Nagyon örülök annak, hogy a pedagógusok a református egyházzal közösen egy új óvodát építenek, és egy ilyen nagy volumenű energetikai beruházást valósítanak meg.

 

Palkovics László megjegyezte, jó tapasztalni azt, hogy az iskola vezetése fontosnak tartja, hogy olyan ügyekben, mint az energetika kérdése, kéri a kormány támogatását. „Nem véletlen, hogy ezt a támogatást megadtuk. Ennek két jelentősége van, évente hétmillióval kevesebbet kell energiára fordítani, ami a működési költségen javít, másrészt megértik a gyerekek, mit jelent a klíma, a klímaváltozás, az energia, miért nem jó az, ha a környezetünket fűtjük, miért nem jó az, ha negyvenszázalékos hatásfokú egy több évtizedes kazán. Az ellenzék kritizálja időnként a magyar kormányt, hogy nem kellőképpen energiatudatos, de az utóbbi időben mintha ez megszűnt volna, hiszen látható, hogy ez nem így van, pontosan az ellenkezője történik. Az ehhez hasonló programok azt a célt szolgálják, hogy a közintézményeink ne fogyasszanak feleslegesen energiát.

 

(A borítóképen: Dr. Koncz Zsófia elmondta, maga is az iskola tanulója volt. Fotó: Serfőző László)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában