Híd Kárpátaljáért

2022.03.02. 15:05

Egy emberként segítsük a menekülteket

A Híd Kárpátaljáért segélyprogram segítségnyújtással kapcsolatos feladatainak összehangolásáról egyeztetett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tevékenykedő karitatív szervezetek képviselőivel és a megyei védelmi bizottságot vezető Alakszai Zoltán kormánymegbízottal Soltész Miklós államtitkár, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NKHT) elnöke.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A megbeszélésen sorra vették, mivel tudja Miskolc, a megye, valamint a segítségüket felajánló magánszemélyek hatékonyan segíteni az ukrajnai háború elől Magyarországon menedéket keresőket.

 

Kedd éjfélig több, mint 103 ezer menekült lépett magyar területre. Megsegítésük rendezetten történik, köszönhetően az ebben közreműködő segélyszervezeteknek, az önkormányzatoknak és a civil segítőknek – közölte Soltész Miklós, az NKHT elnöke a megbeszélést követő sajtótájékoztatón.

 

Felhívta azonban a figyelmet, hogy az állampolgárok az egyéni akciók helyett jelenleg azzal tehetnek a legtöbbet a megsegítésükért, ha a segélyprogramban együttműködő karitatív szervezetekhez fordulnak - a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat -, amelyek az adományok és az önkéntes munka felajánlásokat is szervezik a maguk területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában