Fejlődés

2022.03.26. 20:32

Egy bölcsődével és egy tornaszobával is kibővült a harsányi Hársfavirág Óvoda (fotókkal frissítve)

Harsány - Az óvoda mostantól egy bölcsődével és egy tornaszobával is kibővült. Az avatóünnepségen a már elkészült projektek pandémia miatt elmaradt zárórendezvényeit is megtartották.

Petri Nóra

Fotó: Ádám János

A magyar kormány bölcsődeépítési programjának köszönhetően új nevelőintézmény jött létre a településen, amely teljes egészében állami forrásból valósult meg. Harsányban egy tornaszobát is kialakítottak, emellett a Magyar Falu Programban nyertek pénzt az óvoda és bölcsőde udvari játszóterének megújítására is.

 

A kerékpárút-beruházást kiegészítendő aszfaltozott útpadkát építettek, és kommunális eszközöket is beszereztek. A beruházások és beszerzések összértéke 165 millió forint.

 

 

 

Sokat léptek előre

 

„Hosszú időszakon vagyunk túl” – utalt a pandémiára Tállai András miniszterhelyettes, államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. „Emiatt az elmúlt két évben nem tudtuk megünnepelni a létrehozott fejlesztéseket, a létrehozott értékeket” – hangsúlyozta az átadóünnepségen a képviselő. „Dél-Borsodban, a választókerület 54 településének mindegyikén léptünk előre, minden településen sikerült valamilyen fejlesztési elképzelést megvalósítani. Tudtunk ünnepelni, érdemes volt együtt gondolkodni, érdemes volt együtt dolgozni” – hangoztatta.

 

„Dél-Borsodban utak, iskolák, óvodák újultak meg, templomokat szenteltünk fel. A vidéknek is lehetőséget, esélyt kell adni” – húzta alá, kiemelve a magyar kormány vidékfejlesztési és családpolitikáját. „Az, hogy egy új bölcsődét volt képes építeni a település, az önkormányzat, mindez hatalmas előrelépést jelent a falu életében. Az, aki azt vállalja, hogy létrehoz egy új intézményt, nemcsak azt vállalja, hogy azt megépíti, hanem azt is, hogy azt működteti, és a gyermekeknek esélyt, lehetőséget ad.”

 

Tállai András kiemelte, hogy a magyar állam a családtámogatásokon és adókedvezményeken keresztül nemcsak azt teszi lehetővé, hogy új lakást építsenek a fiatal házaspárok, hanem azt is, hogy a gyermekeikről gondoskodhassanak.

 

(A borítóképen: A szalagot Szabó Gergely, a megyei közgyűlés alelnöke, Bihari Lajosné polgármester és Tállai András országgyűlési képviselő vágta át)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában