Útfelújítás

2022.03.02. 13:00

Biztonságosabb közlekedés Sajóecsegen

Ünnepélyes keretek között adták át a községben megújult Deák Ferenc utcát kedd délelőtt.

ÉM

Fotó:

Inklovics László, a település polgármestere elmondta, hogy ez az út Sajókeresztúrral köti össze a települést. 

 

– Egy hosszadalmas eljárás keretében 2017 végére sikerült a 204-es helyrajzi számú szakaszt önkormányzati tulajdonba venni, és ekkortól esélyt kaptunk arra, hogy útfelújítási pályázatokon vehessünk részt. Több sikertelen próbálkozás után 2021 júliusában Demeter Zoltán országgyűlési képviselő aktív közreműködésével a Belügyminisztérium pályázatán támogatást nyertünk. A munkálatok kiváló minőségben befejeződtek, így ma már biztonságban, zökkenőmentesen közlekedhetnek az itt élők és az átutazók is – erősítette meg. 

 

– A jövőbeni fejlődés lényege, hogy együtt tudjunk gondolkodni a település vezetőivel, polgármestereivel, a képviselő-testületek, a megyei közgyűlés tagjaival és elnökével. Ennek eredményeként nagyon sok településen tudunk fejlesztéseket eszközölni, ami miatt az ott élő emberek komfortérzete pozitív irányba változik – emelte ki Demeter Zoltán országgyűlési képviselő. 

 

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke hozzátette: – Azt gondolom, hogy a megye fejlődése vitathatatlan. Azon dolgozunk, hogy a térség, a települések és az ott élők életszínvonala javuljon, amihez gazdasági innovációra van szükség. Ha az egészségügyi ellátás, az orvoslás megfelelő minőségű, a területi infrastruktúra adott, az elvándorlási kedv csökken, és nő a helyben maradás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában