Fejlesztés

2022.03.08. 16:00

Belterületi utakat avattak Bekecsen

Két belterületi út felújításának végére került pont hétfő délelőtt a településen.

Serfőző László

Az avatószalag átvágásán – a településvezetésen kívül – részt vett dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, Wáberer György, a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos, valamint a szomszédos települések vezetői. 


Az eseményen Bodnár László bekecsi polgármester elmondta, a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért program első projektje valósult meg a községben. A település mintegy 34 kilométeres úthálózattal rendelkezik, a pályázatukat úgy nyújtották be, hogy a legrosszabb állapotban lévőket tudják felújítani. 
Dr. Koncz Zsófia megjegyezte, egy út átadása mindenkinek fontos, Bekecs példaértékű lehet nemcsak a fejlesztéseket tekintve, de a közösségi programok szervezésében is. A Magyar Falu Program keretében még számos, hasonló beruházás zárult le vagy áll kivitelezés alatt. Olyan célok megvalósításai vannak folyamatban, amelyekért közösen kell dolgozni. 
 

A térség jelentős beruházása 
 

Tokaj és a Zemplén térségében mintegy 290 kilométer út kerül felújításra – ezt már Wáberer György tette hozzá az avatószalag átvágása előtt. 


– A munkák másfél évvel ezelőtt kezdődtek el, és egy rövid téli szünet után most folytatódnak. Bízunk abban, hogy a következő másfél évben a negyvenegy települést érintő 290 kilométer út teljes egészében megújul. A térség szempontjából nagyon jelentős beruházásról van szó, hiszen az életminőség javulását, a turizmus fejlődését hozza magával – mondta a kormánybiztos. 
 

(A borítóképen: Bodnár László, dr. Koncz Zsófia és Wáberer György az átadáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában