Március 15.

2022.03.16. 15:00

Bátorság, erő, hit – 1848 üzenete

A béke megőrzése most kiemelkedően fontos minden magyar számára – emelte ki Tállai András.

Ujlaki Attila

Fotó: Kozma István

Ünnepi megemlékezést tartottak az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójának tiszteletére hétfőn a mezőkövesdi művelődési házban.

 

A magyar kormány a 2022-es és 2023-as évet Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánította. Konczné Tegzes Erika a Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete képviseletében ezzel összefüggésben hangsúlyozta: az emlék­év egyik kiemelt feladata a reformkori szellemiséget tükröző Petőfi-klubok kárpát-medencei hálózatának kialakítása. Kiemelte: számos eseménnyel járulnak hozzá a kultúrstratégiai programokhoz. Ezekhez Mezőkövesd is csatlakozott. 

 

 

 

Erő, szeretet, józanság 

 

Tállai András, a térség ország­gyűlési képviselője, miniszterhelyettes ünnepi beszédében hangsúlyos volt, hogy az 1848-as forradalom arról a bátorságról, erőről és hitről szól, amely Magyarországot a felemelkedés útjára vezette. A forradalom eseményei a nemzetünk szabadságszeretetének és szabadság utáni vágyának a jelképei. Napjainkban a világ kifordulni látszik sarkaiból. Veszélyekkel teli korba léptünk, ahol egyszerre kell megküzdenünk a járványokkal, az illegális migrációval, az energiaválsággal, a nemzetközi gazdasági nehézségekkel és a szomszédos országban dúló háború következményeivel – hangsúlyozta beszédében a kormánypárti képviselő, aki hozzátette, három dologra van most egyszerre szükségünk a felsorolt problémák leküzdéséhez: erőre, szeretetre, józanságra. 

 

A magyarság érdeke a béke, amelyet meg kell őriznünk, mutatott rá a szónok a többi között. 

 

Az ünnepi műsorban Sasvári Sándor és Sasvári Léna színművészek előadását élvezhették a jelenlévők.

 

 

(A borítóképen: Tállai András a mezőkövesdi ünnepi rendezvényen. Fotó: Kozma István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában