Miskolc

2022.03.29. 11:30

Barátok közt a városházán

Az MSZP-s Varga László rokonai és barátai szép számmal dolgoznak az önkormányzatnál vagy a vagyonkezelő Miskolc Holdingban.

ÉM

Varga László

Forrás: ÉM

Szakembereket és szakmai döntéseket ígért a városi döntéshozatalban korábban – még az önkormányzati választások előtt – az összellenzéki Velünk a Város frakció. Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő, baloldali képviselőjelölt ilyen szempontból igencsak „szerencsésnek” mondható, hiszen rokonai és barátai is szép számmal dolgoznak a városházán vagy a vagyonkezelő Miskolc Holdingban. Soós Attila, a Fidesz– KDNP önkormányzati képviselője azt mondta nemrég: „Vargáé a Város”. 

A miskolci városháza épülete
Forrás: Ádám János

Varga László ország­gyűlési képviselő felesége, Vargáné Barkóczi Boglárka a miskolci városháza kommunikációs osztályának vezetője. Feleségének barátnői is a városháza csapatában tevékenykednek. Szarka Barbara a polgármester, Veres Pál kabinetfőnöke, míg Szántó Rita sajtófőnökként felügyeli a munkát. Varga László sógora a város vagyonkezelő cégében dolgozik: Dimény Imre a Miskolc Holding Zrt. igazgatótanácsának tagja. Dukai Zoltán, a Holding vezérigazgatója Varga Lászlónak és sógorának a barátja. Varga sógorának, Dimény Imrének másik nagy barátja Kormos Sándor, ő pedig a közbeszerzésekért felel a városi vagyonkezelő társaságban. A Holding gazdasági igazgatója szintén a Varga család barátja, Dukai Zoltán édesapjának jó barátja ugyanis Stefán Csaba, aki Varga László régi harcostársa is egyben. Varga László és családjának barátja, feleségének üzlettársa az a Juhász-Nagy Judit, aki a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója. A Miladies Kft.-ben felesben tulajdonos Vargáné Barkóczi Boglárkával, Varga László feleségével. A cég fő tevékenysége üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadás. 

 

Politikai pengeváltás 

 

Varga László egyébként baráti viszonyt ápol Veres Pál polgármesterrel is. Emiatt pengeváltás volt a baloldali Velünk a Város szövetségen belül. Ismeretes, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselői – Hegedűs Andrea és Borkuti László, kiegészülve az MSZP-ből átülő Mokrai Mihállyal – szinte már a kezdetektől fogva kritikával szemlélték Veres Pál polgármesteri tevékenységét. A távolodásban jelentős állomás volt, amikor tavaly ősz elején, az ellenzéki előválasztás előtt Veres Pál Face­book-bejegyzésben jelentette ki, hogy a miskolci 2-es körzetben (a DK-s Hegedűs Andreával szemben – a szerk.) az MSZP-s Varga Lászlót támogatja. A DK ezt nem feledte, és több alkalommal – például Veres Pál jubileumi jutalmának megszavazásakor – hangot is adott nemtetszésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában