Faültetés

2022.03.17. 12:35

AM: Borsod-Abaúj-Zemplén megye kiemelkedik a településfásítási programból

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzatok különösen nagy lelkesedéssel fogadják a Településfásítási programot, ami jó visszajelzés számunkra - mondta az Agrárminisztérium (AM) csütörtöki közleménye szerint László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár a taktaharkányi faültetésen.

MTI

A Településfásítási program az Agrárminisztérium 2019-ben meghirdetett Országfásítási programjának része, amelyben a 10 ezer fő alatti települések vesznek részt. Tavaly június óta megduplázott keretösszeggel és sorfa mennyiséggel folytatódik a program.

 

László Tibor Zoltán örömmel számolt be arról, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye kiemelkedik a településfásítási programból. A helyi önkormányzatok részéről különösen nagy lelkesedés kíséri ezt a vidékfejlesztési kezdeményezést - tette hozzá.

 

Magyarország kormánya 1,5 milliárd forintot szánt a programra, amelynek őszi és tavaszi üteme alatt 1350 településen, 36 ezer sorfát ültetnek el - mondta László Tibor Zoltán.

 

A településfásítási eseményen részt vett Szemán Ákos polgármester, valamint Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője is - tette hozzá az AM.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában