Gyermekvédelem

2022.03.10. 14:00

A gyermekek jogaiért és a békéért küzdenek

A gyermek nevelése kizárólag a szülők felelőssége, nem adtuk át senkinek.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Kozma István

A Nő a Siker Alapítvány minden évben egy adott tematikára építi konferenciáin az előadások anyagát. Idén a gyermekvédelem kérdéskörében egyebek mellett azt tárgyalják, amely kötődik az április 3-ai népszavazáshoz is. Hiszen minden gyermeknek joga van ahhoz, hogy édesanyja és édesapja is legyen. A gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülőket illeti – hangsúlyozta Csöbör Katalin, az alapítvány alapítója.

 

Hozzátette: sokan vannak, akik minden erejükkel azon vannak, hogy másként gondolkozzunk, megváltoztassuk törvényeinket, azonban hazánk nem hajlandó kukába dobni ezeréves értékeit. Kiállunk a gyermekek és szülők jogai mellett, és visszautasítjuk ezeket az ideológiailag elfogult ajánlásokat. A magyar gyermekek nevelésébe senki sem szólhat bele, hiszen az kizárólag a szülők felelőssége. Ezt pedig a világ valamennyi országának tiszteletben kell tartania. Sajnos most olyan helyzetben is vagyunk, hogy a szomszédos országban háború van, ezért a legfontosabb, hogy a magyar katonákat, fiainkat és országunkat is megvédjük – emelte ki Csöbör Katalin.

 

 

 

A konferencia meghívott előadója volt dr. Varga Judit igazságügyi miniszter is. Mindig aktuális témákról beszélnek a Nő a Partnerség Konferencián, és valóban a gyermekvédelem a legfontosabb kérdés most, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy háború zajlik a szomszéd országban – mondta a miniszter. Hozzátette: a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy a béke minél előbb helyreálljon, és Magyarország a háborús konfl iktusból kimaradjon. Az európai egységnek hazánk is ugyanolyan része, mint bármelyik uniós tagállam. Szövetségeseinkkel együtt küzdünk a békéért. Magyarország minden Oroszország elleni szankciót támogatott, bármilyen ezzel ellentétes kijelentés álhír – hangsúlyozta a miniszter. Országunk a humanitárius segítségnyújtásban kiemelt szerepet vállal. Történelmünk legnagyobb méretű segélycsomagját küldték el Kárpátaljára, és 3 milliárd forinttal támogatják a segélyszervezeteket, amelyek fogadják a menekülteket. A konferencia kapcsán hozzáfűzte még, hogy az április 3-ai népszavazással erős üzenetet küldünk Brüsszelnek, hiszen ők a gyermekvédelmi törvény miatt megtámadták Magyarországot. Semmilyen egyezményt nem írtunk alá, amelyben átadtuk volna a magyar gyermekek nevelésének jogát bármiféle európai intézménynek – hangoztatta dr. Varga Judit.

 

(A borítóképen: Csöbör Katalin és dr. Varga Judit az alapítvány konferenciáján)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában