Együttműködési megállapodás

2022.02.11. 16:00

Zöldmegoldásokban gondolkodnak együtt

Céljuk, hogy segítsék egymás munkáját szakmai, oktatási, tudományos-kutatási feladatok körében.

AB

Fotó:

A Miskolci Egyetem és a Klímapolitikai Intézet a környezet-, természet- és klímavédelem területéhez kapcsolódó tudományos-szakmai partnerségre vonatkozó együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön. Prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora kiemelte, hogy a megállapodás keretében próbálnak majd együtt gondolkodni, olyan tudományos-népszerűsítő rendezvényeket tartani, ahol a közvélemény figyelmét fel tudják hívni a klímapolitika fontosságára. Úgy véli, ehhez a tudás, a humán erőforrás biztosított, azzal, hogy az intézmény ehhez kap egy újabb külső segítséget a Klímapolitikai Intézettől, még nagyobb fokú eredményességre tehetnek szert. 

– A Miskolci Egyetem több tekintetben ideális partner számunkra. Többek között mert az ország legdinamikusabban fejlődő egyeteméről beszélünk, amely úttörő a green and smart projektekben, továbbá rendelkezik olyan karokkal, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a klímaváltozás problémáját teljes egészében tudjuk kezelni. Ebbe a tevékenységbe kívánunk becsatlakozni egy olyan munka elkezdésével, aminek valós hatása lesz mindannyiunk életére a jövőben – tette hozzá Litkei Máté János, a Klímapolitikai Intézet igazgatója. 

 

Dr. Szalontai Lajos egyetemi docens, a Műszaki Földtudományi Kar dékánhelyettese biztosította a megállapodó feleket, hogy az intézmény igyekszik az együttműködési megállapodásban foglalt tevékenységeken keresztül kapott információkat minél szélesebb körhöz eljuttatni és minél több társadalmi réteggel megismertetni.

 

(A borítóképen: Kezet ráztak az együttműködésre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában