Folytatódó munkálatok

2022.02.03. 14:00

Újra dolgoznak a turbókörforgalom építkezésén

A fagyos időjárás miatti téli szünet után a napokban újra dolgoznak a Miskolcon, a Vörösmarty és a Király utca kereszteződésébe tervezett úgynevezett turbókörforgalom építői.

Szaniszló Bálint

Fotó: Szaniszló Bálint

Az Y-híd nagyberuházásához kapcsolódva tavaly szeptemberben jelentősen kibővült az építési terület, hiszen a Vörösmarty utca, Király utca és Soltész Nagy Kálmán utca közötti szakaszán vonultak fel az építők. Az érintett 570 méteres útszakaszt négysávosra szélesítik, a csomópontba épül meg az ominózus körforgalom. Ősszel először kivágták az építkezés útjában lévő fákat és cserjéket, aztán elkezdték a közművezetékek áthelyezését, majd kialakították az útszélesítés nyomvonalát. Tavaly év végére leállt az építkezés, amely a napokban nagy erővel újraindult. A jövőbeni turbókörforgalom helyén folytatódtak a közműkiváltások, amelyek forgalomkorlátozásokkal is járnak. Ezután indulhat a körforgalom kialakítása. 

 

(A borítóképen: A leendő körforgalom helyén a közműveket helyezik át)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában