Bővítés

2022.02.08. 14:41

Új munkahelyeket teremt a Wellis Ózdon

„A válságkezelés magyar modellje úgy foglalható össze, hogy az emberek életét oltással, a munkahelyeket pedig beruházásokkal kell megmenteni” – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ózdon.

Fotó: Vajda János

- A mai bejelentés azt jelenti, hogy Ózd megint lépett egyet előre, és egyre inkább az élhető városok közé tartozik – mondta Riz Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 3-as választókörzet országgyűlési képviselője. „Különösen fontos, hogy egy olyan cég bővít Ózdon, amely a 21. század technológiáit alkalmazza. Bízom abban, hogy a magyar kormány támogatását még sokáig fogjuk élvezni” – tette hozzá Riz Gábor.

 

A masszázsmedencéket gyártó cég 2010-ben Dabason, 2020-ban pedig Ózdon kezdte meg a bővítést. A korábban az ABB tulajdonában lévő gyártelepen a fejlesztések után, már júliusban elkezdődött a termelés. Az első beruházásnak köszönhetően a Wellis Magyarország Zrt. alkalmazásában jelenleg 1305-en dolgoznak. A cég árbevétele tavaly meghaladta a 38 milliárd forintot. Az egykor néhány fős családi vállalkozásból ma már Európa első számú medencegyártójává váltak.

Komoly gazdasági válságot is jelentett a világban a pandémia. Erről is beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ózdon. - Világszerte 114 millióan váltak munkanélkülivé. Egy új világgazdasági korszak köszöntött be, amely éles versennyel indult, a felszabaduló világgazdasági kapacitások újra elosztásáért – foglalta össze Szijjártó Péter. „Ez az új korszak a magyar gazdaság számára nagy lehetőséget jelent, fontos stratégiai döntések születettek, annak érdekében, hogy ezt ki tudjuk használni. A kormány nem segélyek osztogatásába, és az ország eladósításába vágott bele, hanem beruházásösztönzési programot indítottunk el. A válságkezelés magyar modellje úgy foglalható össze, hogy az emberek életét oltással, a munkahelyeket pedig beruházásokkal kell megmenteni” - húzta alá.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában