Cukorbetegek Tiszaújvárosi Egyesülete

2022.02.20. 13:00

Új elnök a cukorbetegek élén

A tagsággal együtt akarja meghatározni az egyesület jövőjét.

ÉM

Forrás: tiszaujvaros.hu

Tavaly december óta Lernerné Nagy Mária vezeti a Cukorbetegek Tiszaújvárosi Egyesületét – tudtuk meg a város internetes honlapjáról. Az új elnök – családi érintettség okán – szinte mindent tud a ma már népbetegségnek számító diabéteszről. 

Mint elmondta, ő maga nem cukorbeteg, viszont a férje, a kisebbik lányuk és még néhány rokona a városban érintett a betegségben, tehát jól ismeri, tudja, mivel jár mindez. 

 

Népbetegség lett 

 

„Kétféle, 1-es és 2-es típusú cukorbetegségről beszélhetünk. A legtöbb érintett a 2-es típusú, tehát a szerzett cukorbetegségben szenved – magyarázta. – Bizonyára nagyon sokan nem is tudják, hogy betegek, mert az időnként előforduló viszketésen, kéz- és lábzsibbadáson, vagy intenzívebb szomjúságérzeten kívül erőteljesebb tüneteket nem tapasztalnak – mondta az egyesület újonnan választott elnöke. – Én azt javaslom, hogy ilyen esetekben érdemes megnézetni a vércukorszintet, így még a kezdeti stádiumban elkezdődhet a kezelés, amennyiben beigazolódik a gyanú.” 

Azzal kapcsolatban, hogy miként lett a Cukorbetegek Tiszaújvárosi Egyesületének elnöke, a következőket nyilatkozta: „A gazdasági vezetőnk és egy másik kedves sorstárs kerestek és kérdeztek meg, hogy vállalnám-e az egyesület vezetését, mert az előző elnök – egészségügyi okok miatt – tavaly ősszel lemondott. Egy évre vállaltam el a feladatot, tavaly december 15-én volt a gyűlés, amikor igent mondtam a felkérésre, a megbízatásom az esztendő végéig, pontosabban december 12-éig tart.” 

„Nincs vezetői tapasztalatom. A gazdasági vezetőnkre nagyon támaszkodom, mert ő már jobban átlátja az egyesület működését, jelenleg úgymond a tanulófázisban vagyok. Nagy reformelképzeléseim nincsenek, viszont teljes mértékben partner vagyok abban, hogy a tagsággal közösen határozzuk meg az egyesület működésének mikéntjét a jövőben.” 

 

(A borítóképen: Lernerné Nagy Mária)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában