Átadó

2022.02.25. 16:00

Több korosztályt segítenek

Átadták szerdán a pályázat keretein belül megvalósuló minibölcsődét Nagybarcán, a Szociális Szolgáltató Központot Bánhorvátiban.

ÉM

Tóth-Péter Zoltán, Nagybarca polgármestere elmondta, hogy az átadás nagy jelentőséggel bír a község életében. Többek között azért kiemelt fontosságú, mert a gyermekek szellemi és testi fejlődését segítik az ott megteremtett körülmények. 

 

– Nem mindegy, hogy az első lépéseket a nagybetűs életbe a csemeték hogyan, milyen környezetben teszik meg. Ahogyan az sem mindegy, hogy a dolgozók milyen felszereltség, milyen berendezések között tudják végezni munkájukat. A beruházást Magyarország kormánya, illetve európai uniós források által tudtuk megvalósítani. Nem csak ez az egy projekt érdemel említést, hiszen az elmúlt időszakban adtuk át a termelői piacot, valamint a kisbarcai Rákóczi utcákat is. Ezek célja, hogy a településünk olyan körülmények között tudjon működni, ami a fiataljainkat meggyőzi, maradásra bírja. Köszönettel tartozunk a kormánynak, Demeter Zoltánnak, a térség országgyűlési képviselőjének, aki minden pályázatban, minden beruházásban a legnagyobb segítséget nyújtotta. Összefogás nélkül a fejlesztések nem jöhettek volna létre – hangsúlyozta a polgármester.

 – Úgy gondolom, hogy minden egyes átadás valóban ünnep és öröm mindannyiunk számára. Büszkék lehetünk arra, hogy itt, Nagybarcán megépült a bölcsőde, amely a jövőben sok gyermeknek fog második otthonául szolgálni, továbbá új munkahelyeket is teremt. Sikerült egy olyan családbarát épületet kivitelezni, ahová a szülők nyugodt lelkiismerettel hozhatják gyermekeiket, és biztos kezekben tudhatják őket – tette hozzá Demeter Zoltán, aki kifejtette: – Egy település életében elengedhetetlen, hogy rendelkezzen orvosi rendelővel, óvodával vagy bölcsődével. Ezek azok az intézmények, amelyek hiányában a családok általában elköltöznek vagy le sem telepednek. Azon dolgozunk, hogy a vidéki falvak kivétel nélkül ki tudjanak épülni, ami az infrastruktúrát illeti. Hiszem azt, hogy ha az embernek vannak tervei és elképzelései, akkor azokat a célokat, amelyeket kitűz maga elé, meg is tudja valósítani.

 

 

Áldozatos munka 

 

Ugyanazon a napon Bánhorvátiban a Szociális Szolgáltató Központot adták át ünnepélyes keretek között, ami a településfejlesztési operatív program keretében elnyert pályázatból valósult meg. 

 

A fejlesztéssel kapcsolatban Demeter Zoltán kiemelte: – Az önkormányzat nagyon komoly gondot fordít arra, hogy az idősek ellátása zökkenőmentes legyen, és senki ne maradjon egyedül. Ezt a munkát segíti a központ, ahol össze tudnak gyűlni a szociális munkások, meg tudják beszélni a napi teendőket, és el tudják látni az időseket. Azt a korosztályt, amely már ledolgozta az életét, felépítette a településeket, az országot áldozatos munkával. Lényeges, hogy mindig legyen valaki, aki odafigyel ezekre az emberekre, jelen esetben a szociális munkások. Hálásak vagyunk az idősek és a települések érdekében végzett tevékenységükért.

 

(A borítóképen: Tóth-Péter Zoltán, Talpasné Eke Erzsébet védőnő és Demeter Zoltán be is járta a minibölcsődét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában