Ezt írtuk anno 2012-ben

2022.02.16. 07:30

Tíz évvel ezelőtt vitték első ízben tőzsdére a kocsonyát

A helyi érdek védelme vezette a szervezőket a kereslet és kínálat összehangolásában.

ÉM

Forrás: Bujdos Tibor

Fotó: Bujdos Tibor

Itt az első kocsonyatőzsde – ezzel a címmel adott hírt a különleges kezdeményezésről az Észak-Magyarország 2012. február 9-én. 

 

„Piacot szeretnénk kínálni, a miskolci székhelyű, az élelmiszer-előállítás, illetve annak értékesítésére vonatkozó jogszabályoknak megfelelő kocsonyakészítő manufaktúráknak, amelyek képesek kiváló minőségű sertés-, illetve hal-, vad-, vegetáriánus, szárnyas-, gyümölcs-, illetve egyéb különleges kocsonyát elkészíteni és azt legalább 50-nél nagyobb darabszámban előállítani” – idézte a megyei napilap Rózsa Edit fesztiváltulajdonost. Az Első Miskolci Kocsonyatőzsde értelme az volt, hogy a kereskedők, a Kocsonyafesztiválra kitelepülő vendéglátóhelyek képviselői ismerjék meg a lehetséges kínálatot, a megegyezett árban a tetszésüknek megfelelően kössék le azt a mennyiséget, amennyit értékesíthetőnek tartanak. 

 

A kezdeményezés hátterében az állt, hogy addigra egyre több nem miskolci és nem hazai eredetű kocsonya is megjelent a kínálatban. De a fesztivállal a város, a megye, a régió gazdasági fejlődését akarták közvetve és közvetlenül is segíteni.

 

(A borítóképen: Az ízkocsonyák versenye is a miskolci Kocsonyafesztivál hozadéka volt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában