Jegyzet

2022.02.24. 18:00

Tavaszi szél

Pap Gyula

A Queen együttes frontembere, Freddie Mercury is megmondta anno – az ismert gyerekdal segítségével –, hogy a tavaszi szél vizet áraszt, s bár a dalocska a párválasztás fontossága felé veszi az irányt, jelenleg nem lenne baj a mezőgazdaság számára, ha széllel vagy szél nélkül megjelenne némi csapadék a földeken. Jelenleg azonban az a helyzet, hogy cseppet sem gazdabarát módon az elmúlt időszakban többször előfordult viharos szél nem a vizet árasztja, hanem sokfelé elhordta a vetésekről is a felső réteget, így okozva kárt a szántóföldi kultúrákban.

 

A városi ember öröme – például a fűtésszámla ürügyén – az enyhülő, tavaszias időjárást illetően nem találkozik a gazdálkodókéval, akik ráncolják a ­homlokukat a túl korán pendülő vetés, hamar virágba boruló gyümölcsfák láttán. Végső soron persze senkinek sem jó, ha lefagy például a kajszibarack, kármentesíteni kell a gazdálkodókat, és a tavaszimádóknak is „arany­áron” mérik a piacon az importgyümölcsöt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában