Miskolci Egyetem

2022.02.04. 08:30

Szorgalommal, tisztességgel, diplomával felvértezve távoznak

Családtagok és barátok nélkül, ám személyesen vehették át diplomájukat a Miskolci Egyetem végzős hallgatói.

Balogh Csilla

Fotó: Ádám János

Csütörtökön megkezdődtek a diplomaosztók a Miskolci Egyetemen, ahol vendégek nélkül, személyesen vehették és vehetik át diplomájukat a védettségi igazolvánnyal rendelkező végzett hallgatók. A Diplomaátadó Ünnepi Szenátusülés keretein belül délelőtt 10 órakor a Gazdaságtudományi Kar, a Bölcsészettudományi Kar és az Egészségtudományi Kar hallgatói kapták kézhez végzettséget igazoló oklevelüket, délután 14 órakor pedig az Állam- és Jogtudományi Kar, a Műszaki Földtudományi Kar és a Műszaki Anyagtudományi Kar hallgatói vehették át diplomájukat. Az Észak-Magyarország csütörtökön délelőtt járt az ünnepségen. Ennek pillanataiból idézünk néhányat.

 

Megfelelő tudás 

 

Az ünnepi szenátusülés a campus díszaulájában a kari zászlók, a rektor és a dékánok bevonulásával kezdődött. Az elnökség az emelvényen foglalt helyet. A velük szemben elhelyezett székeken a Gazdaságtudományi Kar, a Bölcsészettudományi Kar és az Egészségtudományi Kar végzős hallgatói vártak izgatottan életük egyik legjelentősebb napjára. 

„Hiszem, hogy a megszerzett tudás megfelelő mindnyájuknak” Horváth Zita

A Himnusz után prof. dr. Horváth Zita, az egyetem rektora nyitotta meg az ülést, majd köszöntötte a jelenlévőket és azokat, akik az interneten keresztül követték az eseményeket. Ezt követően következett az oklevelek átadása, melyet a különböző karok dékánjainak előterjesztése előzött meg. Az Egészségtudományi Karon végzett hallgatók közösen tettek esküt, majd már felavatva egyenként vették át diplomájukat. A csütörtöki diplomaátadón PhD doktori oklevelet vett át Nagy Ágoston. A Hallgatói Önkormányzat munkája elismeréseként kiváló oktató diplomát adományozott Guzi Barbarának, az Egészségtudományi Kar mesteroktatójának, valamint a hallgatói közösségért legtöbbet tevékenykedő két diákot, Csorba Kamillát és Kabai Rékát is jutalmazta egy-egy Becsületdiplomával.

 

Új irány az életben 

 

Ezt követte a rektori zárszó, melyben prof. dr. Horváth Zita elmondta: „Önöknek most új irányt vesz az életük. Van, aki a továbbtanulást választja, mások munkába állnak. Hiszek abban, hogy az itt megszerzett tudás megfelelő mindnyájuknak. Kérem önöket, hogy vigyék tovább azt a szellemiséget, amelyet egyöntetűen igyekeztünk önöknek átadni: a tudás iránti vágyat, a bátorságot, az elkötelezettséget, a szorgalmat és a tisztességet. Úgy ünnepeljenek, hogy közben ne feledkezzenek el szüleikről, akiknek támogatása és segítsége nélkül ma nem lehetnének itt. További életükhöz szép szakmai sikereket, jó egészséget és nagyon sok boldogságot kívánok. Isten áldja önöket! Alma materünk köszöntésével kívánok önöknek »jó szerencsét!«” – zárta szavait a rektor, majd felcsendült a Szózat.

 

Ma folytatódik 

 

Az ünnepség ma délelőtt 10 órakor folytatódik a Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatóinak diplomaátadásával, mely szintén követhető az interneten.

 

 

(A borítóképen: A fiatalok életének egyik jelentős napja volt a tegnapi)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában