Miskolc

2022.02.13. 08:01

Szilágyi Szabolcsnak nagy falat az avasi szemét-ügy: „Küzdünk vele folyamatosan”

Szilágyi Szabolcs nem igazán ad választ az avasiaknak a problémájukra. Az Orbán-kormány anyagilag segíti a megoldást.

PN

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és Szilágyi Szabolcs az avasi nagy posta előtt tartott tájékoztatót. Fotó: Bujdos Tibor

Arra a kérdésre, hogy a szemétügy probléma-e az Avason, Szilágyi Szabolcs, a terület önkormányzati képviselője azt felelte: „Küzdünk vele folyamatosan”. Azt állította, hogy a Városgazda ütemterv szerint szedi a szemetet, ő maga is besegít nekik. Ennek ellenére az Avason lakók elégedetlenek a helyzettel. Pénteken kiderült, hogy a kormány - bár önkormányzati feladat lenne a helyzet megoldása - 200 millió forintot ad a probléma rendezése.

 

„Ez a kérdés, válasszatok!” - címmel tartott szombaton sajtótájékoztatót az Avason Jakab Péter, a Jobbik elnöke és frakcióvezetője és Szilágyi Szabolcs, az ellenzéki összefogás, borsodi, 1-es választókerület országgyűlési képviselőjelöltje, a terület önkormányzati képviselője. A tájékoztatón Szilágyi úgy fogalmazott: „Sajnos én magam is olyan helyen nőttem fel - itt az Avason -, ahol az irányítószámod meghatározhatja, hogy mire viheted az életben. És én azért szeretnék küzdeni a parlamentben, hogy ez megváltozzon. Hogy a gyerekeinknek már ne olyan helyen kelljen felnőniük, ahol gyakorlatilag az, hogy ő hova született, determinálja egyben azt is, hogy mire viheti az életben”.

 

A sajtótájékoztató helyszín választásának pikantériája, a múlt héten meg is írtuk, hogy az Avason elégedetlenek az ott élők, mert egyes részeken "szeméthegyek" rontják a komfortérzetüket, sőt patkányok is megjelentek. A helyzet rendezése önkormányzati feladat lenne, a terület önkormányzati képviselője pedig nem más, mint Szilágyi Szabolcs. Arra a kérdésre, hogy a szemétügy probléma-e az Avason, Szilágyi Szabolcs szombaton azt felelte: „Küzdünk vele folyamatosan”.

 

Arra a felvetésre, hogy a szemét-ügyről megjelent - olvasóink és kommentelők panaszai alapján készült - cikkeink után a területen nagy erőkkel megjelentek a Városgazda munkatársai és munkához láttak, Szilágyi Szabolcs úgy reagált, hogy saját ütemterve szerint végzi a munkát a Városgazda, "egyébként végeztünk szemétszedést mi, képviselők is, tehát úgy gondolom, hogy amit mi tehetünk ebben a kérdésben, azt megtesszük”.

 

Az áldatlan helyzet végül Csöbör Katalin országgyűlési képviselő közbenjárása rendeződik. Pénteken Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel közösen jelentették be, hogy az avasi helyzet megoldása érdekében a kormány 200 millió forintos támogatást ad Miskolcnak földalatti hulladékgyűjtő szigetek kialakítására. Erről is szerettük volna megkérdezni Szilágyi Szabolcsot, aki azt állította, hogy „a szemét problémája nem lett kormányzati segítséggel megoldva, hiszen itt csak egy ígéret hangzott el, nem pedig megoldódott valami”.

 

Csöbör Katalin. Fotó: Kozma István

„Nagyon elszomorít, hogy ilyen alapvető dolgokkal nincs tisztában Szilágyi Szabolcs” - Csöbör Katalin

 

Kíváncsiak voltunk arra, hogy mit mond a térség országgyűlési képviselője, Csöbör Katalin ahhoz, hogy Szilágyi Szabolcs azt állította, "itt csak egy ígéret hangzott el, nem pedig megoldódott valami”. Csöbör Katalin hangsúlyozta: sajnos, ebből is látszik, hogy Szilágyi Szabolcsnak fogalma sincs arról, hogyan működik az állami rendszer. Bejelentettük, a kormány biztosítja a földalatti hulladékgyűjtők mintaprojektjéhez szükséges forrást a közszolgáltatást végző társulás részére, amelynek tagja a miskolci önkormányzat is. Ez tehát egy bejelentés volt! A kormányzat biztosítja a támogatást, innentől kezdve az önkormányzatnak és a társulásnak kell minden további részletet a szaktárcával leegyeztetnie. Nagyon elszomorít, hogy ilyen alapvető dolgokkal nincs tisztában Szilágyi Szabolcs, aki a Miskolcon, és a Miskolc környékén élőket szeretné képviselni az országgyűlésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában