Farsangi jótékonysági akció

2022.02.15. 17:00

Polgármesteri jelmezre kérték a polgármestert

Nagy sikert aratott a Bodrog-parti városban vasárnap délután rendezett futógála.

Kolodzey Tamás

Aros János polgármester (jobbra) zakót húzott a melegítőre. Fotó: Kolodzey Tamás

A farsangi jótékonysági akció rendezői mindenkit hívtak-vártak, és a napsütésben nem is csalódtak. Nyíregyházától Siófokig, Cigándtól Miskolcig ért a nevezők sora, a Makovecz téren pedig igazi kavalkád uralkodott.

 

A fánktól a forralt borig 

 

A jó hangulatról Belicza János műsorközlő, a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola elnöke gondoskodott.

 

– Városunk első emberét, Aros Jánost kértem fel a megnyitóra, elöljárónk pedig megkérdezte, hogy milyen ruhában fusson. Azt feleltem neki, hogy mindent a maga természetes módján adjunk elő, azaz a polgármester viseljen polgármesteri jelmezt.

 

Ennek jegyében a település vezetője, miután elmondta gondolatait, melegítőjére nyakkendőt kötött, majd zakót vett, így mindenképpen kiérdemelte a legelegánsabb versenyző címét.

 

Százhatvanan tették fel a kezüket az 1022, a 2022 és az 5022 méteres távokra, a rajthoz állók többsége pedig jelmezt öltött, sokan családtagjaikkal kocogtak, a „ketteseket” pedig a kutyáik hajtották előre. A célba érők érmet kaptak, a legrutinosabb, a legfiatalabb és legötletesebb maskarás pedig sorsolás után ajándékot vehetett át. A szervezők mindenkinek lekváros fánkkal, teával és forralt borral kedveskedtek, aki pedig úgy gondolta, egészségügyi szűrésekre is benevezhetett.

 

A sportos sárospatakiakra annyira jellemző módon „közlekedési rendőrt” is alkalmaztak: a belvárosi futóforgalmat nem más, mint Sikora Attila alpolgármester irányította.

 

(A borítóképen: Aros János polgármester (jobbra) zakót húzott a melegítőre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában