Büntetőeljárás indult

2022.02.18. 14:00

Plakátrongálás: Jakab és Erdei mélyen hallgat

Mint arról beszámoltunk, több tucat választási plakátot rongáltak meg szerda hajnalban ismeretlenek a borsodi megyeszékhelyen.

ÉM

A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. „A Fidesz–KDNP-frakció elítél minden erőszakos fellépést és cselekményt. Sajnáljuk, hogy a választási kampány első napjaiban már ilyen agresszív megnyilvánulási formák jelentek meg városunkban” – írta a miskolci Fidesz–KDNP közleményében. „Kérjük a baloldali képviselőjelölteket, hogy határolódjanak el a közterületi rongálástól!” – fogalmaztak.

 

Az ügy kapcsán megkérdeztük az ellenzéki összefogás képviselőjelöltjeit, Erdei Sándort, Szilágyi Szabolcsot és Varga Lászlót, valamint a Jobbik elnökét, Jakab Pétert is arról, hogy elhatárolódnak-e a plakátrongálásoktól.

 

Négyük közül ketten válaszoltak. Varga László elhatárolódott, de úgy fogalmazott, hogy „ugyanezt vártam volna el korábban a kormánypárti politikusoktól is”. Szilágyi Szabolcs megjegyezte, hogy miközben az eset nem az ő választókerületében történt, „természetesen elítéljük a véleménynyilvánítás ilyen formáját”.

Szilágyi Szabolcs és Varga László elhatárolódtak a plakátrongálástól

 

Erdei Sándor és Jakab Péter, az ellenzéki összefogás politikusai azonban nem tartották fontosnak, hogy kifejtsék véleményüket az Észak-Magyarország olvasóinak.

Erdei Sándor és Jakab Péter nem reagáltak megkeresésünkre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában