Jegyzet

2022.02.26. 07:02

Notebook

Apagyi Beáta

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

A digitális jelenlét a koronavírus-járvány idején jócskán felértékelődött, gondoljunk csak az online oktatásra. Akkor sok, témába vágó cikken keresztül értesülhettünk arról, hogy egyes településeken, oktatási intézményekben akadályozottan áramlik az információ, a tananyag, hiszen a gyerekek közül nem mindenki rendelkezik otthon ahhoz szükséges infrastruktúrával. Jelen esetben asztali vagy hordozható számítógéppel. 

 

Ezt a problémát orvosolná az a több százezer note­book, amit országszerte osztanak ki a diákok és tanárok között. Megyénk iskoláinak vezetői örülnek a lehetőségnek, és úgy érzik, egy újabb digitális átállás az oktatásban már nem jelentene gondot. 

 

Jó dolog tudni haladni a korral, de azért remélem, nem kopik el teljesen a könyv és a füzet használata, lesz még olyan sok-sok évig, hogy a gyerekek beteg bajtársaiknak könyveket dobnak át a leckével, nem pedig csak különböző formátumú fájlokat. A digitális kultúra megismertetése minden korosztállyal fontos, de azért a régi jó dolgokból is maradjon már valami.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában