Jegyzet

2022.02.21. 16:00

Népszerű műfaj

Pap Gyula

Pap Gyula

Örvendetes tény, hogy a korábbi romló tendencia megfordult, és az adatok szerint egyre többen folytatják kapcsolatukat a házasság intézménye keretében. A családok száma, milyensége alapvetően határozza meg a társadalom jellemzőit, az „építőkövek” minősége közösségi szinten is rányomja bélyegét a gondolkodásra. Azon lehet lamentálni, hogy a 30-32 éves átlagéletkor, mely a házasulandókat jellemzi manapság, sok vagy kevés. Egy oldalról gyakran emlegetik a gyermekvállalásnál jelentkező előnyt abban az esetben, ha nem több évtized választja el a szülőt gyermekétől. Azonban az egzisztenciális biztonság kialakítása, a tanulmányok befejezése időt vesz igénybe, és a születendő gyermeknek sem mindegy, milyen körülmények közé érkezik. S bár sokat hallani a „mamahotel” elhagyásának fájdalmáról, a személyiség kiteljesítésének egyedi igényeiről, párhuzamos folyamatok is megerősödni látszanak. 

 

Mindenki a „maga sorsának kovácsa”, és az önmegvalósítás igénye pedig egyáltalán nem baj, ha a gyerekek sikereiben teljesedik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában