Ezt írtuk anno 1982-ben

2022.02.03. 07:30

Nem vettek fel fiúkat fodrásztanulónak

ÉM

Fotó: Shutterstock

A szakma elnőiesedése is szóba került az Észak-Magyarország 1982. január 26-i számában, amikor a Borsod Megyei Fodrász Szövetkezet tevékenységét tekintették át. 

 

Összességében szépen gyarapodó, a megye településein és Miskolcon is erőteljesen terjeszkedő vállalkozást ismerhettek meg az olvasók. 

 

Ám az írás nem hallgatott a gondokról sem. 

 

Jóllehet, a szolgáltatás színvonala egészében véve javult, amihez az is hozzájárult, hogy örvendetesen nőtt a fiatal dolgozók aránya, de miközben tizenöt éve a fodrászoknak mindössze 70 százaléka volt nő, a cikk megjelenésének pillanatában ez az arány elérte a 90 százalékot. Különösen nehezíti a férfi szakmunkás-utánpótlást, hogy a szakmunkásképző intézet két éve nem vesz fel fiúkat fodrásztanulónak – jegyezte meg az illetékes. 

 

Örömhírt jelentett viszont, hogy az év végére tervezték átadni Miskolcon, a Széchenyi út 3–9. szám alatt a 320 négyzetméter alapterületű kozmetikai és fodrászszalont, amely jellegét tekintve egyedülinek ígérkezett a megyében.

 

(A borítóképen: Volt, amikor női munkának számított a fodrászat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában