Beruházások

2022.02.26. 19:00

Négy területen léptek előre

Házi ünnepség volt a Prügyi Mezőgazdasági Zrt.-nél.

SFL

Pályázatokat megnyerő és a kivitelezést illetően folyamatban lévő, illetve már befejezett beruházásoknak örülhettek a Prügyi Mezőgazdasági Zrt. dolgozói azon az avatási ünnepségen, amelyet a cég központi telephelyén tartottak meg szerdán.
 


Négy fejlesztési terület 
 

Rácz László elnök-igazgató arról adott tájékoztatást, hogy négy – „Állattartó telepek fejlesztése”, „Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztés”, „Baromfi és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése” és „Kétállásos önkiszolgáló autómosó kialakítása napelem technikával” – címszó alatt nyújtottak be támogatási igényt az elmúlt évben. Az összességében közel félmilliárdot érő pályázatok mindegyike sikeres volt, ötven százalékban uniós és hazai támogatásoknak, továbbá ugyancsak ötvenszázalékos önerőnek köszönhetően. 

 

A szerdai ünnepségen – az egy hónapos próbaüzemeltetést követően – egy teljesen automatikus tápkeverő egység avatószalagját vágta át dr. Koncz Zsófi a, a térség országgyűlési képviselője és Rácz László. 

 

Cégünk most ünnepli fennállásának 62. évfordulóját 

- Rácz László

 

Dr. Koncz Zsófi a megjegyezte beszédében, hogy igazán jó kapcsolat alakult ki közötte és a cégvezetés között, ami köszönhető annak is, hogy ez a kontakt már akkor megvolt, amikor édesapja, a tragikus körülmények között elhunyt Koncz Ferenc országgyűlési képviselő volt a honatya a pátriában. Hozzátette, sokat kell dolgozni a térség felzárkóztatásáért, hiszen egy hátrányos helyzetű területről van szó, majd beszámolt azokról a fejlesztésekről amelyek a közelmúltban fejeződtek be, vagy éppen folyamatban vannak. 

 

Magáról a tápkeverő üzemrészről Király Csaba műszaki főágazat-vezető mondta el, hogy tulajdonképpen egy harmincéves épület technológiáját ürítették ki, teljes rekonstrukción esett át, a felújítást követően megtörtént a belső technológia komplett cseréje. Ez egy teljesen automatikus berendezés, a tápanyagok adagolását és keverését egy ember végzi és felügyeli számítógép-vezérlés mellett. Az „Állattartó telepek fejlesztése” című pályázat lehetőséget adott még egy rakodógép vásárlására, továbbá a sertéstelepen található 50 kW-os napelempark kialakítására, valamint a fi aztatóépület technológiájának cseréjére, mintegy 240 millió forint értékben. 

 

A program végén Rácz László elmondta, hogy a cég, amely 85 százalékban termelő jellegű, és hatvannégy embert foglalkoztat, most ünnepli fennállásának 62. évfordulóját, ami egyedülálló a térségben.
 

(A borítóképen: Dr. Koncz Zsófia és Rácz László adta át az új üzemrészt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában