Fejlődés

2022.02.03. 19:30

Nagy falu, kisvárosi fejlettséggel

Új építőipari géppark, raktárcsarnok, mentőállomás szolgáltatási körének bővítése, felújított utak és számos pályázat a mérföldköve az elvégzett munkának.

Bacsó István

Forrás: ÉM

Sikeres évet tudhat maga mögött Siri Norbert, Tiszalúc polgármestere. Számos önkormányzati fejlesztés valósult meg a múlt évben a településen, amelyhez több mint egymilliárd forint támogatást nyertek különböző pályázati forrásokból. Az idei évben is sok az elvégzendő munka, de máris jönnek az újabb eredmények. 

 

„Polgármesterként nagyon büszke vagyok arra, hogy a városokhoz hasonlóan saját mentőállomásunk van, ahol dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő asszony közbenjárásának köszönhetően 2022. januártól egy esetkocsi teljesít 24 órás szolgálatot mentőtiszti személyzettel. Ennek a bővítésnek köszönhetően sokszorosára nőtt a sürgősségi ellátás biztonsága a településünkön és vonzáskörzetünkben – tájékoztatott Siri Norbert, aki hozzátette: – Az egészségügyi szolgáltatások fejlesztése mellett fontosnak tartom a közbiztonság, a közrend és a települési vagyonvédelem erősítését is. A jól szervezett rendőri jelenlét és polgárőrségünk, valamint mezőőri szolgálatunk mellett hamarosan egy modern kamerarendszert helyezünk üzembe, amely három bekötőutunk felől rendszámfelismerő kamerákkal lesz ellátva, és az éjjellátó kamerák képei a rendőrségen is láthatóak lesznek.” 

 

Középtávú cél, hogy Tiszalúc kisvárosi szintű fejlettséggel, de falusias jellegét megőrizve minél nagyobb perspektívát jelentsen azok számára, akik szeretnének egy nyugodt, természetközeli, mégis Miskolchoz, Szerencshez, Tiszaújvároshoz közel lévő településen ingatlant vásárolni, letelepedni.

 

(A borítóképen: A felújított mentőállomás átadóünnepségén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában